Apunts en calent

La 'Xavineta' necessita passar pel mecànic: els apunts en calent del Llevant-Barça

Els blaugranes sumen tres punts 'in extremis' en un partit que podrien haver perdut

2 min
Xavi Hernández, a l'àrea tècnica del Ciutat de València.

BarcelonaVictòria agònica del Barça al Ciutat de València contra el Llevant. Luuk de Jong va salvar els tres punts per als culers en un partit amb tres penals a favor (tots tres justos) per al conjunt local. A continuació, els apunts en calent d'un triomf que hauria de fer reflexionar.

Revisar els reglatges. Torna a demostrar-se que les aturades per seleccions tallen el rotllo als equips en dinàmica positiva. El Barça està acusant el parèntesi que va obrir tot just després de ridiculitzar el Reial Madrid al clàssic i que va tancar abans de rebre el Sevilla. L'equip va vèncer per la mínima els andalusos, sí, però aquesta setmana ha empatat (i gràcies) contra l'Eintracht i ha patit de valent amb el gairebé defenestrat Llevant. Els blaugranes han perdut espurna en la pressió i lucidesa en el comportament amb pilota. Cal revisar els reglatges de la Xavineta perquè no perdi el rumb en un moment tan decisiu del curs.

Un forat en defensa. Xavi tindrà feina per recuperar constants a nivell col·lectiu, però en l'aspecte individual també hi ha motius per a l'autocrítica. En aquest sentit, s'ha de posar l'accent en els problemes de Dani Alves per defensar contra equips que tenen velocitat a l'espai, que s'agreugen quan li toca compartir banda amb Dembélé, un extrem molt poc disciplinat en les cobertures. El Llevant es va avançar en el marcador després d'un penal clar comès pel brasiler, que va tombar Son amb un cop a la cara. ¿Ara entenem per què Xavi demana fitxar Azpilicueta i renovar Sergi Roberto?

Jugadors que resolen marrons. El Barça no va salvar el partit gràcies a una expressió grupal constant, sinó a l'impacte d'accions brillants puntuals. La primera, fruit de la gran connexió que gasta Aubameyang amb Dembélé, que porta 11 assistències en 14 partits. La segona, després d'una acció de geni de Gavi ben culminada per Pedri, les suplències del qual passen factura. La tercera, obra de Luuk de Jong, un futbolista providencial al qual el barcelonisme en massa deu una gran disculpa. I la quarta, sota pals amb protagonisme per a Ter Stegen, que va aturar un penal de Roger Martí que hauria pogut significar el 2-0.

Llàgrimes a Orriols. Sí, les de Roger, conscient de la importància de fallar una pena màxima amb l'aigua al coll. Perquè el Llevant porta tota la temporada a la part baixa de la classificació i es va veure capaç de rascar punts vitals en la lluita per evitar el descens. Sabrà greu si es consuma la mala notícia a Orriols, seu d'un equip divertit de veure, amb futbolistes amb ànima de carrer com Morales i una afició fidel i patidora. Menció també per al seu entrenador, el jove Alessio Lisci, que passi el que passi s'està guanyant el crèdit per seguir.

stats