Esports 25/02/2014

Bartomeu: “Avui tornaríem a fitxar Neymar de la mateixa manera”

El Barça està molest amb la celeritat i les maneres amb què actuen la Fiscalia i l’Audiència Nacional

3 min

BarcelonaMalgrat la imputació del Barça pel jutge Pablo Ruz, la dimissió de Sandro Rosell i el pagament de 13,5 milions a Hisenda a través d’una declaració complementària, el Barça tornaria a fitxar Neymar de la mateixa manera. L’entitat blaugrana considera que la seva actuació en l’operació Neymar ha estat impecable, i així ho va manifestar amb rotunditat el president, Josep Maria Bartomeu. “El Barça ha fitxat Neymar de manera legal. Avui ho tornaríem a fer de la mateixa manera”, va sentenciar Bartomeu. “El nostre club ha actuat bé, hem complert amb tots els compromisos fiscals, no devem res a Hisenda. Hem actuat de manera transparent”, va afegir el màxim dirigent barcelonista, que va explicar que el pagament dels 13,5 milions a Hisenda que va efectuar ahir el club va ser per “evitar futures sancions”. Tot i la contundència de Bartomeu, el membre de l’àrea jurídica Jordi Calsamiglia va matisar les paraules del seu president i va assegurar que veient com ha evolucionat l’afer Neymar si s’emprengués de nou el fitxatge s’haurien de preveure “cobertures addicionals”.

Molestos amb Cases i el procés

Bartomeu va ser extremadament rotund en assenyalar el soci Jordi Cases com a causant inicial de tot el que està passant al Barça: “Si el senyor Jordi Cases no hagués presentat la denúncia no hauria passat res, ni hauríem pagat 13,5 milions”. El president va apuntar que en aquest cas estan passant coses molt “estranyes”, en referència a la celeritat amb què estan actuant el fiscal i el jutge Pablo Ruz. “Dilluns parlem el senyor Faus i jo de fer la declaració complementària i dimarts se signa la querella”, va sentenciar molest Bartomeu. En la mateixa línia es va expressar l’encarregat d’explicar el cas, el vicepresident econòmic Javier Faus, que va ser molt dur a l’hora de qualificar la tramitació de la querella i l’actuació del jutge. El Barça continua veient una mà negra a l’Audiència Nacional. “És irregular que sense una inspecció de l’Agència Tributària, l’Audiència Nacional admetés a tràmit una querella contra el Barça sense haver consultat abans l’Agència Tributària”, va dir.

El directiu de l’àrea econòmica va explicar que el Barça “no renuncia a recuperar part d’aquests diners” -de fet, hi ha duplicitat tributària, s’ha pagat al Brasil i a Espanya-, i va detallar que el club, un cop va iniciar-se el procediment per la querella inicial de Jordi Cases, es va assessorar amb dos bufets d’advocats: Cuatrecasas i el despatx de Cristóbal Martell, que ja va treballar amb Leo Messi en el seu presumpte cas de frau fiscal. Segons Faus, els dos bufets van coincidir a apuntar que en l’àmbit penal “no hi ha cap risc”, però van alertar que en la parcel·la fiscal era millor fer una declaració complementària per evitar multes milionàries. Els dos bufets van assegurar que l’operació era “legítima”, però van avisar que l’Agència Tributària està sent “especialment agressiva amb el concepte de simulació” i per això era millor fer el pagament, ja que hi havia un risc d’un “50%”. Per això el Barça va decidir pagar, tot i que mentre iniciava els tràmits per fer-ho i mantenia converses amb Sandro Rosell -també afectat pel procés- es va endur la sorpresa de la imputació, un episodi que ha irritat encara més la cúpula culer, que es mossega la llengua abans de parlar obertament de l’actuació de la Fiscalia i l’Audiència Nacional en el cas Neymar.

Vilarrubí va portar el cas a la junta directiva

El Barça volia presentar la declaració complementària divendres. El tema el portaven els vicepresidents i el mateix Josep Maria Bartomeu, sense que en tinguessin coneixement la resta de directius. Segons ha pogut saber l’ARA, el vicepresident de l’àrea institucional Carles Vilarrubí va aturar l’acció i va sol·licitar que el tema passés per junta i s’informés tots els membres de la directiva blaugrana, donada la transcendència del cas. Aquest diari s’ha intentat posar en contacte amb Vilarrubí per obtenir la seva versió, però no ha estat possible.

stats