POLÍTICA I ESPORT
Esports 07/09/2015

Barça i Espanyol entren a la campanya del 27-S

Bartomeu i Collet se sumen a Guanyarem, una iniciativa a la qual s'han sumat més de 500 esportistes, i que defensa el dret a decidir de Catalunya i que aposta per construir un "país nou"

Albert Llimós
2 min
Joan Collet, Jaume Domingo, Xavier Vinyals, Gerard Esteva i Josep Maria Bartomeu, durant la presentació de la campanya 'Guanyarem' / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el president de l'Espanyol, Joan Collet, s'han sumat a la campanya Guanyarem que han impulsat la plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)."La majoria d'esportistes es defineixen com a independentistes, tot i que alguns no ho sabem, però tots reivindiquen el dret a decidir de Catalunya", ha explicat Xavier Vinyals, president de la plataforma Pro Seleccions. "Alguns no hi han aparegut perquè tenen por", ha lamentat Vinyals, que ha sentenciat: "Aquesta campanya no està vinculada a cap partit, és transversal". Guanyarem aposta per construir "un país nou" que millori la situació de l'esport català, una reivindicació que ha fet també Gerard Esteva, president de la UFEC, que ha donat importància al fet d'anar tots els agents "junts" per aconseguir-ho. "M'agrada participar en un acte a favor de l'esport català", ha dit Bartomeu. "L'Espanyol sempre ha estat on se'ns ha demanat per donar suport a qualsevol iniciativa, sobretot del món de l'esport i que es faci a la nostra terra. No és un acte polític, hi estic d'acord", ha dit Collet.

A la campanya de Guanyarem s'han adherit centenars d'esportistes, més de 500, entre els quals, Carles Puyol, Xavi Hernández, Manel Estiarte, Sergio González, Kilian Jornet, Marc Coma, Sarunas Jasikevicius o Pep Guardiola. Es tracta d'una campanya a la qual s'han sumat també el Barça i l'Espanyol. Una campanya que es defineix, en paraules del periodista Xavi Torres, com "un gest de complicitat cap a l'esport català" i que s'emmarca en el marc polític i social del país.

La campanya té un manifest de 12 punts, i cap parla implícitament de la necessitat de crear un estat propi, però Vinyals ha estat clar: "En el marc legislatiu actual, moltes d'aquestes reivindicacions sense un estat propi no són possibles. No hem volgut fer una campanya d'ordre polític, sinó esportiu. Els greuges a l'esport català els han promogut alguns organismes", en referència al poder polític de Madrid.

Vinyals també s'ha referit a la xiulada a Gerard Piqué que va patir durant el partit de la selecció espanyola a Oviedo contra Eslovàquia: "Piqué ha estat valent. Li donem tot el suport, i a qualsevol esportista que manifesti la seva opinió". "Un dels bons models als quals emmirallar-se és Suècia", ha dit Esteva, que ha afegit altres països referents en el món de l'esport com "Dinamarca, Holanda i Alemanya".

stats