Eurolliga
Esports Bàsquet 17/05/2015

L'Eurolliga es defensa de l'ofensiva de la FIBA i treu pit del seu pla de negoci

Jordi Bertomeu explica algunes de les idees amb les quals treballa per als pròxims tres anys (2015-18)

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Bertomeu / EFE

Enviat especial a MadridJordi Bertomeu, president executiu de l'Eurolliga, s'ha reunit aquest diumenge a Madrid amb periodistes de 15 mitjans de comunicació europeus (entre ells l'ARA) per explicar algunes de les idees amb les quals treballa per als pròxims tres anys (2015-18). L'Eurolliga ha tret pit del seu pla de negoci:

1. L'Eurolliga espera arribar a un acord amb la FIBA, que vol obrir noves finestres durant la temporada per organitzar partits de seleccions. Jordi Bertomeu, que s'ha mostrat molt tranquil i optimista, ha assegurat que serà flexible per intentar minimitzar l'impacte en el calendari. El dirigent català espera trobar solucions que no perjudiquin els clubs en els pròxims mesos.

2. Respecte a l'ofensiva de la FIBA per recuperar el control de les competicions de clubs, Jordi Bertomeu ha defensat el pla de negoci de l'Eurolliga i ha recordat que, tot i no comptar amb els mateixos avantatges fiscals, la màxima competició europea té un major impacte econòmic que la Copa del Món. Segons les dades del director executiu, l'Eurolliga ha crescut entre un 8 i un 12% en els últims quatre anys. Per a Jordi Bertomeu, l'Eurolliga és el segon millor producte de bàsquet del món, tan sols superat per la NBA.

3. El nou sistema per distribuir els diners, que va ser aprovat fa uns dies a l'assemblea general d'Istanbul, premiarà els clubs en funció dels resultats esportius i del valor de la seva marca. Com fa la UEFA, els diners que es repartiran provindran del total d'ingressos i no tan sols dels drets televisius. Després de tres anys de transició, l'Eurolliga posarà en marxa la pròxima temporada un sistema de 'fair play' financer que aspira a reduir el percentatge d'aportació dels propietaris i evitar que el dèficit de cada club superi el 10% del seu pressupost. La inversió mínima de cada equip haurà de ser de quatre milions d'euros.

4. L'Eurolliga no canviarà al sistema de 'final four' i, després d'anunciar Berlín com a seu de la fase final del 2016, ja compta amb sis o set propostes per al 2017. Una de les opcions és Belgrad. Si troba espai en el calendari i una seu estable, l'Eurolliga posarà en marxa un nou torneig: la Supercopa d'Europa.

5. Tot i que el número d'incidents ha baixat, la seva gravetat ha augmentat. L'Eurolliga vol potenciar mesures de prevenció i control per convertir els recintes esportius en escenaris més segurs.

stats