NBA
Esports Bàsquet 14/12/2010

Pau Gasol: "Va ser bonic jugar amb Obama"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha rebut aquesta matinada Los Angeles Lakers a Washington

Redacció
2 min
Rebuda de Barack Obama als Lakers.

WashigntonL'ala pivot català Pau Gasol ha dit avui tenir un record "molt especial" del partit que va jugar amb el president Barack Obama que es va organitzar per celebrar el seu 49è aniversari, en el qual va participar un grup d'estrelles de l'NBA.

"Va ser una cosa molt bonica, molt especial, que he tingut la sort de viure aquest estiu quan em va invitar pel seu aniversari" explica Gasol, que ha reconegut que "va ser un luxe i un honor per part de tots els participants i els convidats". Segons ha explicat Gasol, va ser convidat a participar en l'amistós quan va acabar la temporada però se li va demanar que mantingués total confidencialitat sobre el partit, que finalment es va celebrar a l'agost a Washington.

El president és un apassionat del bàsquet, un esport que durant la seva adolescència va somiar a jugar de manera professional. "Li encanta jugar al bàsquet, gaudeix moltíssim", ha assegurat Gasol.

Gasol va jugar aquell partit en l'equip del president, segons ha explicat avui el mateix Obama durant un acte benèfic en un centre comunitari per a nens, amb els quals els jugadors dels Lakers i el president van compartir activitats.

"Ningú m'estava donant avantatge perquè tenia Pau en el meu equip" ha dit el president davant els somriures dels assistents, que no deixaven de seguir atònits amb la mirada tant Obama com els seus ídols de la pista.

El president acostuma a jugar de dos o de base, però sobretot d'escorta, ha dit Gasol, que ha assegurat que el mandatari nord-americà és un bon jugador i està en bona forma.

"Juga bé, competeix, s'ho passa bé, gaudeix com un nen i juga dur i no para, a la seva edat, amb 49 anys i en la forma que està és admirable", ha dit.

En aquell partit també van participar-hi Kobe Bryant i Derek Fisher, tots dos dels Lakers, així com Carmel Anthony, dels Nuggets de Denver, Shane Battier, dels Rockets, i més superestrelles com els exjugadors Magic Johnson i Bill Russell. El partit va acabar amb una barbacoa a la Casa Blanca.

Casualment en aquelles dates la primera dama, Michelle Obama, i la seva filla petita, Sasha, eren de vacances a Espanya.

El partit es va disputar a la base militar Fort McNair, al nord-est de la capital nord-americana, i va tenir com a espectadors un grup de soldats ferits en combat i participants d'un programa de mentors que patrocina l'executiu.

Durant la jornada d'avui, els jugadors i entrenadors dels Lakers han compartit part del seu temps amb els nens del Boys & Girls Club of Greater Washington, amb els quals han empaquetat alguns productes de primera necessitat per als soldats ferits que passaran aquest Nadal a l'hospital i per a les persones necessitades.

Jugadors i nens han escrit cartes per acompanyar els enviaments, han decorat els paquets i s'han fet més d'una foto junts.

És tradició que el president rebi a la Casa Blanca els campions de l'NBA, "però aquests nois estan venint massa sovint", ha fet broma Obama, ja que els Lakers s'han fet amb aquest títol per segon any consecutiu.

Aquesta vegada, en lloc de a la residència presidencial, el partit va tenir lloc en aquest centre, on el president els va felicitar pels seus èxits, però també per la seva generositat per participar en causes benèfiques. Altres vegades que han visitat Washington han participat en cursets de bàsquet infantils.

stats