NBA

Pau Gasol substituirà Jimmy Butler a l'All-Star de la NBA

Serà la sisena participació del català

La NBA ha anunciat  aquest dilluns que Pau Gasol substituirà el lesionat Jimmy Butler i disputarà l'All-Star. Serà la sisena participació del català, que aquesta temporada té una mitjana de 17 punts i 10,9 rebots. El jugador dels Chicago Bulls serà l'únic no nascut als Estats Units que participa en el partit d'exhibició, que es disputarà aquest cap de setmana a Toronto.

El pivot es va quedar  a tan sols 360 vots de ser titular a l'All-Star de la NBA i tampoc va ser escollit entre els reserves, però la lesió del seu company d'equip, que estarà de baixa entre tres i quatre setmanes per una lesió al genoll esquerre, li ha obert les portes de l'esdeveniment, que reuneix els millors jugadors de la competició.

Després de perdre tres partits consecutius, els Chicago Bulls ocupen la setena posició a la Conferència Est, on acumulen 27 victòries i 24 derrotes.

Pau Gasol no podrà repetir, però, l'històric salt inicial de l'any passat amb el seu germà Marc, que aquest any no ha estat seleccionat. El pivot dels Memphis Grizzlies es va fer  una greu lesió al peu dret durant el partit contra els Portland Trail Blazers.

Valor de mercat

El valor de mercat de Pau Gasol ha crescut a Chicago, on aquesta temporada cobra 6,8 milions d'euros. El nou contracte televisiu i la seva revalorització fan pensar que el pivot exercirà la clàusula que li permet canviar de conjunt l'estiu que ve. L'objectiu serà doble: tenir més opcions de guanyar el títol i aconseguir un contracte superior  als 7,1 milions d'euros que té signats per a la temporada que ve.

Els Chicago Bulls, que voldrien renovar Pau Gasol, han de decidir abans del 18 de febrer si el traspassen. Si decideixen intercanviar-lo, poden obtenir alguna peça de futur que els ajudi a reconstruir un equip que necessita canvis. La decisió l'han de prendre Gar Forman (director general) i John Paxon (vicepresident executiu). Si s'equivoquen, poden reviure la situació que la franquícia va viure l'estiu del 2012, quan va deixar escapar Omer Asik i Kyle Korver sense rebre cap contraprestació.