Publicitat
Publicitat

Bàsquet

Gerard Esteva, al Parlament: "Esperem que no es mati l'esport català"

El president de la UFEC ha alertat dels riscos de no modificar la Llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport 

El projecte de llei de modificació de la Llei 3/2008 de l'exercici de les professions de l'esport ha arribat aquest dimecres al Parlament, on els representants del sector esportiu han alertat dels riscos de la seva implantació. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ho ha resumit així: "Esperem que no es mati l'esport català i que aquesta llei es modifiqui per donar resposta a les necessitats del sector".

"La llei del 2008 no és dolenta, però no dóna resposta a la nostra realitat. No estem en contra, però volem que ens doni solucions", ha dit. "Les federacions quedem apartades de la formació. A més, Ensenyament no ha estat capaç de donar l'oferta que requereix el sector i ofereix un sistema massa rígid. La conseqüència és que amb la nova normativa el sistema queda col·lapsat", ha dit. El president ha comparat l'oferta de formació federativa amb l'oficial i ha alertat dels riscos de la seva implantació.

La UFEC ha presentat un full de ruta clar, que compta amb el consens de les seves 69 federacions. "Proposem la creació del tècnic o instructor federatiu que pugui actuar només en clubs i escoles federades. La segona proposta és el reconeixement de la formació federativa. La tercera és la validació dels títols anteriors. La quarta, la convalidació les unitats formatives. La cinquena, que la UFEC pugui actuar com a centre docent. La sisena, una pròrroga sobre el Registre Oficial", ha opinat.

"Una cosa és la voluntat política i l'altra, els tècnics", ha explicat Gerard Esteva. "Fins al 2008 qui feia la formació eren les federacions i no anava malament", ha recordat el president de la UFEC. "El Consell Superior d'Esports (CSD) també està buscant solucions", ha afegit.

"Quan l'any 2008 va sortir la Llei de l'Esport, vam estar molt contents, però proposem afegir un epígraf nou", ha dit Joan Carles Burriel, en representació de l'Institut d'Educació Física de Catalunya (INEFC).

Els grups polítics han recordat els punts positius, però s'han mostrat receptius a fer modificacions ja que l'aplicació de la llei no dóna facilitats. La comissió d'afers institucionals s'allargarà durant tot el dia.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT