Bàsquet

L'Spar CityLift Girona es planteja renunciar a jugar a l'Eurolliga

L'entitat gironina se sent agreujada després que la Federació Espanyola ha decidit que hagin de disputar una fase prèvia

L'Spar Citylift Girona està meditant renunciar a participar en la propera edició de l'Eurolliga femenina després que la Federació Espanyola hagi aplicat el ranking FIBA, i no el sistema de classificació habitual, de forma que hauria de disputar una fase prèvia per accedir a la màxima competició continental a nivell de clubs. El club ha mostrat la seva indignació en un comunicat on deixa clar que aquesta mesura "no l'ha aplicat cap altra federació europea, ens perjudica greument i ens deixa en una situació d'indefensió", i on exposa que no descarta renunciar a disputar la fase prèvia de l'Eurolliga. 

L'Unigirona, com a vigent campió estatal, hauria d'accedir directament a la fase de grups de la màxima competició continental, com passa en les deu principals lligues del ranking FIBA, on el primer classificat guanya una plaça directa, juntament amb els tres millors segons (actualment, les lligues més fortes són Rússia, Turquia i França). Segons el club gironí, la FEB "ha incomplert l'article 2.3 de les bases de competició aprovades en assemblea de clubs", de forma que ha aplicat "de forma unilateral i arbitrària", un altre sistema a l'hora d'inscriure els dos equips de la lliga espanyola classificats per l'Eurolliga. 

La decisió de la FEB ha estat aplicar el ranking FIBA, i en ser més alt el del Perfumerías Avenida, seria l'equip salamantí el que accediria directament a la fase de grups, fet que ha portat a l'Unigirona a demanar l'ampara del CSD per tal que faci valer els seus drets. "La pròpia FEB reconeix que ha incomplert la seva pròpia normativa aprovada per tots els clubs, i ha aplicat una normativa que li exigia la FIB, però que la pròpia FIBA diu que aquesta imposició per la seva part no és certa", exposa el comunicat. Així mateix, el club gironí no descarta recórrer al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS). 

Més continguts de