BÀSQUET
Esports  /  Bàsquet 15/07/2019

El Barça com a segona oportunitat a l’esport d’elit

Àlex Abrines celebra el seu retorn al bàsquet després de superar una depressió

Gonzalo Romero
2 min
Àlex Abrines durant l’acte de la seva presentació com a nou jugador del Barça de bàsquet al Palau Blaugrana.

Barcelona“Necessitava un lloc on tornar a gaudir del bàsquet, i no n’hi ha cap de millor que el Barça”. Ni petons a l’escut, ni promeses tendencioses que són carn d’hemeroteca, mantenint el to pla del poliesportiu. La presentació d’Àlex Abrines al Palau Blaugrana s’explica des del seu somriure. Ha viscut mesos d’hermetisme mediàtic, de reorganitzar prioritats i contextualitzar-ne d’altres per reactivar, tot just ahir, una carrera que estava entre cotons després d’allunyar-se uns mesos de les pistes per una depressió. El retorn a Barcelona és la seva particular segona oportunitat. “El que més il·lusió em fa és tornar a jugar al Palau. Trobo a faltar els partits aquí, l’ambient, com en gaudia. Tinc més ganes que mai. Durant tota la meva etapa de professional mai he estat així.

Queda un mes per a la pretemporada i ja vull començar a jugar”, va assegurar, jugant a la paraula prohibida, sense citar la malaltia que el va fer deixar els Thunders de la NBA. “La franquícia va reaccionar molt bé. Tot va ser després del partit de Nadal contra Houston. Em van ajudar establint dates perquè millorés. Jo vaig voler explicar el meu problema i aportar alguna cosa més, demostrar que això té solució. Li pot passar a Bill Gates o a un treballador a l’atur. Al final tots som persones. Hi ha moments que són difícils. És important que en siguem conscients i es prenguin mesures per prevenir-ho. Igual que tenim un fisioterapeuta, hauríem de tenir un especialista en medicina mental”, va comentar sobre el parquet del Palau, amb la cúpula del Barça reforçant el format futbolístic de l’acte.

“És un motiu de molta felicitat. Fa uns mesos, si ens haguessin preguntat per la possibilitat de tenir l’Álex aquí, no ens ho hauríem cregut. He d’agrair-te que hagis volgut tornar. Espero que la gent gaudeixi del teu bàsquet”, va dir Bartomeu, l’encarregat de verbalitzar la posició oficial que surt de les oficines de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, entre l’agraïment i l’èxit de comptar amb un altre jugador amb passat NBA.

Múscul en la planificació

L’arribada de l’exjugador de l’Unicaja de Màlaga (dos anys i un tercer d’opcional) és la cirereta d’una planificació de fitxatges trencadora. La secció de bàsquet ha recuperat múscul econòmic i capacitat de seducció per dibuixar una de les millors plantilles d’Europa, amb un perímetre de molts punts sense necessitat d’aglutinar la possessió. “Soc millor jugador que fa tres anys. Tinc més físic i llanço més de pressa, i encara he de perfilar més coses. He de treballar dia a dia per ser encara millor. Arribo per començar de zero”, confessava Abrines.

Albert Soler, cara i ulls dels esports professionals blaugranes, va voler matisar que les quatre operacions d’aquest estiu respecten els topalls que marca l’Eurolliga: “És cert que tenim un increment de pressupost, però sempre ens mantenim en els criteris de l’Eurolliga i els interns que tenim. Us podríem dir que el Barça no té el pressupost més gran del bàsquet espanyol. No és cert el que diu la premsa, no són certes les xifres que s’han publicat. Tots tenim un topall econòmic que no podem superar”.

stats