BÀSQUET
Esports  /  Bàsquet 17/12/2013

L'ACB es pren un període de reflexió per escollir el president executiu

Després de dues votacions, el candidat Albert Soler no ha aconseguit la majoria que requereixen els estatuts per sortir escollit

Efe
2 min

BarcelonaDesprés d'una llarga jornada de treball a l'ACB, on s'ha celebrat una assemblea general extraordinària, l'organisme que regeix el bàsquet professional espanyol s'ha pres un període de reflexió per escollir el president executiu, ja que després de dues votacions el candidat Albert Soler no ha comptat amb el suport necessari.

Així ho ha determinat l'ACB aquesta tarda, que en un comunicat als mitjans explica que després de dues deliberacions s'ha determinat "un període de reflexió per a l'elecció del president executiu de l'organització", que hauria de sorgir en una nova assemblea fixada per al dilluns 20 de gener.

La comissió de treball de l'ACB, formada pel Saragossa, el Baskonia i el Joventut, ha ofert als clubs dels candidats per ocupar el càrrec i després deliberacions, el finalista, Albert Soler, no ha obtingut les tres quartes parts dels vots , com requereixen els estatuts, ja que ha recollit 9 favorables, 4 contraris i 5 abstencions.

En una segona votació, l'aspirant tampoc ha obtingut la majoria: 11 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció.

Davant aquesta situació de bloqueig, l'ACB argumenta que ha acordat "renovar la confiança en la Comissió de Treball, atorgant-li tota la potestat perquè trobi un candidat amb el consens necessari per a la seva elecció com a president executiu. La decisió definitiva s'adoptarà en l'Assemblea general que s'ha acordat celebrar el proper dia 20 de gener de 2014".

D'altra banda, l'ACB explica que en la reunió de clubs s'ha informat a les entitats de l'estat de les negociacions amb l'Associació de Jugadors (ABP) per a la redacció final del III Conveni Col·lectiu. "L'acord entre les dues organitzacions és total i el text definitiu serà presentat per l'ABP al col·lectiu de jugadors per a la seva aprovació definitiva", assenyala el comunicat .

Finalment, l'ACB informa que crearà una comissió de treball amb el Consell Superior d'Esports (CSD), per adequar un mecanisme de control pressupostari que s'implantarà a la temporada 2014-15.

stats