Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet / ACB 16/05/2022

Badalona acollirà la Copa del Rei de bàsquet 2023

L'esdeveniment es disputarà del 16 al 19 de febrer al Palau Olímpic

2 min
Presentació de la candidatura de Badalona

BadalonaL'ACB ha confirmat aquest dilluns que Badalona acollirà la Copa del Rei de bàsquet del 2023. L'esdeveniment es disputarà del 16 al 19 de febrer al Palau Olímpic. La Copa del Rei torna així a Badalona 38 anys després. L'únic precedent data de la temporada 1984-85, llavors al pavelló Ausiàs March.

El Joventut de Badalona, que serà l'amfitrió del torneig, hi tindrà assegurada la seva participació. A més, els set millors equips classificats de la Lliga Endesa acompanyaran la Penya. "Avui és un dia històric per a Badalona, ja que s’ha aconseguit fer realitat una reivindicació de dècades i es compleix un somni. Badalona es mereix la Copa del Rei com ningú i serem els millors amfitrions. Aquesta és la Badalona en positiu en la qual creiem, la Badalona imparable que il·lusiona”, ha reconegut Rubén Guijarro, alcalde de Badalona.

La ciutat espera l'arribada de 20.000 persones i uns 10 milions d'euros de benefici. "Ha de ser un punt d'inflexió, un revulsiu", ha dit Guijarro, que ha recordat que Badalona té 700 places hoteleres. "És una bona notícia que se celebri la Copa del Rei a Badalona. Ara el govern municipal ha de trobar patrocinadors que assumeixin l'1,7 milions d'euros que cal pagar a fons perdut. La prioritat de l'Ajuntament ha de ser arreglar les instal·lacions esportives tan precàries que hi ha a la ciutat", ha opinat Xavier García Albiol, representant del PP.

Una candidatura de ciutat

Badalona va presentar fa uns dies la seva candidatura per convertir-se en la seu de la Copa del Rei de bàsquet de l'any 2023. La ciutat es va reivindicar com una potència esportiva preparada per acollir la competició. L'escenificació va reunir al Palau Olímpic l’alcalde Rubén Guijarro amb el president del Joventut de Badalona, Juanan Morales; el president de l’Associació Badalona Bàsquet Base, Rosendo Gabara, i una representació dels dotze clubs federats de la ciutat, que apleguen 183 equips.

"Badalona és una ciutat que viu i es desviu pel bàsquet, som l’única ciutat que ha tingut tres equips a la màxima categoria. Som per dret propi el bressol del bàsquet. Per a Badalona, la Copa significa molt més que un esdeveniment esportiu. Estem celebrant els 30 anys dels mítics Jocs Olímpics de Barcelona 1992, en els quals Badalona com a subseu olímpica va tenir un paper primordial. Volem recuperar aquell esperit olímpic que ens va projectar com a ciutat oberta, esportista, alegre i col·laborativa", va explicar Guijarro.

L’alcalde de Badalona va destacar que la candidatura té tot el suport de les entitats socials, veïnals, empresarials i esportives. "Estem preparats i il·lusionats. Oferim als organitzadors de la Copa una ciutat atractiva, oberta al mar i excel·lentment comunicada. A Badalona volem la Copa, la volem de valent i des de fa temps ens la mereixem”, va dir Guijarro. L’última edició de la Copa del Rei que es va celebrar a Badalona va ser l'any 1985, a l'antic pavelló d'Ausiàs March. "El Palau Olímpic és una instal·lació magnífica, el millor camp de bàsquet d'Espanya de llarg", va dir Juanan Morales, president del club verd-i-negre.

stats