Bàsquet - Lliga Endesa

El Joventut exhibeix maduresa a Múrcia (71-83)

La Penya s'endú la victòria en un partit d'una intensitat digna dels 'play-off'

Ante Tomic

BarcelonaEl Joventut de Badalona va aconseguir la victòria contra l'UCAM Múrcia (71-83) en un partit d'una intensitat digna dels play-off. El lideratge d'Ante Tomic, que va sumar 27 punts, i Pau Ribas va ser decisiu per sumar un triomf en una pista molt difícil. La Penya va tenir una actuació molt sòlida per assegurar el seu 21è triomf de la temporada.

Els badalonins van fer una bona primera part contra un rival que viu permanentment al límit de la falta personal. L'equip verd-i-negre va aprofitar els punts d'Ante Tomic i un bon joc de conjunt per arribar al descans amb un avantatge de nou punts (37-46). El conjunt local es va quedar sense Isaiah Taylor, eliminat per dues tècniques a l'inici de la segona part. Les faltes personals de Derek Willis es van convertir en una llosa per al Joventut, que va apostar per Joel Parra com a aler pivot. L'UCAM Múrcia va empatar el marcador a 10 minuts del final (63-63).

La defensa visitant va deixar l'UCAM Múrcia sense anotar durant sis minuts en què Pau Ribas va assumir la responsabilitat ofensiva (63-71). Tot i la duresa del rival, la Penya va saber mantenir la concentració en un tram final molt sòlid de l'equip verd-i-negre.

Nick Calathes

Remuntada heroica del Barça (72-74)

El Barça va remuntar dissabte una diferència de 22 punts a la pista del Río Breogán (72-74). L’equip blaugrana va aconseguir una victòria que li permet assegurar-se la primera posició de la temporada regular. “Hem d’estar contents per la reacció. Guanyar la temporada regular és un mèrit molt gran, però amb aquest bàsquet no en tindrem prou a la final four”, va dir Sarunas Jasikevicius. El lituà va tenir les baixes de Dante Exum i Nikola Mirotic, però va recuperar Cory Higgins. L’escorta va anotar la cistella que va completar la remuntada a 43 segons del final en una nit en què Brandon Davies va sumar 11 punts i 8 rebots.