Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 21/06/2023

L'Excel de Tebas, la sentència de Mirotic

La Lliga exigeix que el Barça retalli a les seccions per poder inscriure jugadors de futbol

3 min
Rafa Yuste, Joan Laporta, Josep Cubells i Nikola Mirotic

BarcelonaNo hi ha marxa enrere possible: el Barça rescindirà el contracte de Nikola Mirotic. Fonts coneixedores de l'operació asseguren a l'ARA que s'està negociant la quantitat que el jugador, que encara tenia dos anys més de contracte, haurà de percebre com a indemnització. El club creu que el montenegrí hi sortirà guanyant econòmicament entre la suma del que li hauran de pagar a Barcelona i el contracte amb el seu nou club. "Haurem de pactar perquè les dues parts estiguin contentes", va confirmar Joan Carles Navarro en declaracions a Catalunya Ràdio.

El motiu que ha portat el Barça a descartar la continuïtat de Mirotic és el fair play econòmic de la Lliga de futbol. "El Nico és un paio fantàstic, no el descobriré jo. Ens ha donat molts èxits i, a més, és una persona extraordinària. Estem en una situació que és la que és i sabeu que hem presentat un pla de viabilitat a la Lliga. Per poder inscriure jugadors hem de complir el pla. La Lliga ens exigeix una reducció determinada, no exagerada, en la part de les seccions. Tal com ha anat i el que volem que passi ho explicarà el Joan Carles Navarro", va avançar Joan Laporta.

Joan Laporta abraçant Nikola Mirotic

"No hi ha marxa enrere amb Mirotic. És una decisió que està presa ja fa temps. És una decisió del club i tirarem per un altre camí. Estem tranquils. Si es va negar a rebaixar-se el sou? Rotundament, sí. Vam parlar moltes vegades amb el seu agent. Em va sorprendre el que va dir a l'entrevista perquè eren declaracions molt dures", va explicar Navarro a RAC1. El mànager general, que té un pla per substituir Mirotic, està dolgut amb el jugador perquè considera que ha mentit. El Barça també intentarà desfer-se de Cory Higgins.

El Barça treballa ara per arribar a un acord per renovar Sarunas Jasikevicius. Navarro és optimista. "El Saras acaba contracte ara mateix i volem que sigui el nostre entrenador. Hem de fer alguns retocs. I si el projecte és bo, l'hi comunicarem i no crec que hi hagi cap problema perquè continuï l'any vinent", va dir el mànager general, que veu el lituà com la primera opció. "Jasikevicius és el millor entrenador del món”, va certificar Laporta.

El Barça, contra el racisme

El Barça va emetre un comunicat pels insults racistes que va rebre James Nnaji al WiZink Center de Madrid. "El Barça condemna, enèrgicament, els insults racistes patits pel jugador del primer equip de bàsquet, James Nnaji, abans del tercer partit de la final de la Lliga Endesa disputat a la pista del Reial Madrid. El club, que ja ha posat en coneixement de la competició els fets succeïts, espera una resposta ferma i exemplar de l’ACB, en contra de qualsevol abús racial o verbal".

L'ACB també ha emès el seu comunicat. "L'ACB lamenta profundament els greus insults proferits per uns individus als jugadors del Barça quan baixaven de l'autocar a l'exterior del WiZink Center, on es va jugar el tercer partit de la final. Un cop recollits els vídeos existents, que circulen per TV i xarxes socials, l'ACB ha traslladat aquesta tarda tota la informació a la Comissió Antiviolència. L'ACB vol reafirmar el ferm compromís contra el racisme, la xenofòbia, la violència i la intolerància a l'esport".

"Són coses que no poden passar. No importa de quin equip sigui el jugador. D'idiotes, n'hi ha a tot arreu, però hi hauria d'haver una sanció", va explicar Navarro en declaracions a Catalunya Ràdio.

"Vull parlar sobre el que ha passat amb James Nnaji aquí, abans del partit. És lamentable, no pot ser. Sento parlar molt de Vinícius i ara hem de parlar nosaltres sobre què passa. Això s'ha d'aturar. Això no va, suposo, amb els valors del Reial Madrid i els seus seguidors. Hem d'estar molt enfadats. D'acord? M'és igual que sigui un jugador del Reial Madrid, del Barça o de qualsevol altre equip. Això no pot ser. Cal controlar-ho, cal lluitar-hi i lluitarem contra això. Això és més important que el títol", va dir Sarunas Jasikevicius, l'entrenador del Barça.

stats