Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 30/09/2023

Dos miracles de Laprovittola eviten la primera cornada al Barça: l'Instant Replay de l'ARA

Dues accions de l'argentí eviten la derrota de l'equip blaugrana a Palència

2 min
Nico Laprovittola durant el partit contra el Zunder Palència

BarcelonaUn Barça encara en construcció ha guanyat a la pròrroga a la pista del Zunder Palència (83-84). Abans del partit Roger Grimau, que havia viscut en primera persona un ambient semblant a Lleida, ja intuïa una nit difícil contra un rival que s'estrenava com a local a la categoria. El partit li ha donat la raó. Quan l'equip perdia per tres punts, Nico Laprovittola ha anotat un tir lliure, ha agafat un rebot i ha anotat una cistella que ha enviat el partit a la pròrroga. L'argentí ha anotat els dos tirs lliures decisius a 4,3 segons del final del temps extra. "Hem tingut una mica de sort. Hem de pensar en aquesta victòria perquè hem guanyat jugant malament", ha reconegut Lapro, que s'ha inspirat en una jugada del Flamengo.

Celebració amarga al Nou Congost

El Baxi Manresa no ha pogut celebrar la seva cinquantena temporada a la màxima categoria del bàsquet estatal amb una victòria contra el Reial Madrid (88-94). Tot i tenir les baixes d’Edy Tavares, Gaby Deck i Rudy Fernández, l’equip blanc ha sigut superior en la segona meitat al Nou Congost. “Ens ha faltat trobar algun jugador més amb inspiració. Espero que l’equip millori en els pròxims partits”, ha opinat Pedro Martínez, entrenador del conjunt bagenc. El menorquí Sergi Llull ha anotat 13 punts contra el seu exequip. El Reial Madrid, que fa uns dies es va proclamar campió de la Supercopa Endesa, arribarà invicte al clàssic de diumenge.

Juani Marcos, base del Bàsquet Girona

Es pot jugar a bàsquet amb només una mà?

El Bàsquet Girona va superar el Dreamland Gran Canària (88-64) i ja suma dues victòries a la Lliga Endesa. Tot i jugar amb un dit trencat, el jove Juani Marcos va acabar sumant 10 punts i 6 assistències. “Ha jugat lesionat, amb un dit trencat, demostrant un gran compromís amb l’equip. Ha fet un gra esforç per ajudar-nos. El nivell de professionalitat que ha demostrat és molt gran i això marca el nivell de persona que és. Ha jugat amb una mà! A poc a poc ens anirà ajudant, però encara no li podem demanar moltes coses. Ha de continuar progressant”, va analitzar Salva Camps. El base passarà aquest dilluns pel quiròfan.

Andrew Andrews realitzant un tir contra el Coviran Granada

Jugadors que sumaran, però ara encara resten

Hi ha jugadors que seran molt importants, però que a aquestes altures de la temporada resten. És el cas d’Andrew Andrews, escorta del Joventut Badalona. El jugador nord-americà va ser expulsat del partit contra el Coviran Granada després de cometre dues faltes antiesportives. “Hem perdut un jugador molt important. En els primers dos o tres minuts l’equip s’ha quedat dubtant, però després ha sabut recuperar-se. Ha de ser un aprenentatge per a ell”, va recordar Carles Duran. La Penya perdia per sis punts quan es va quedar sense Andrews. El parcial en els 15 minuts sense ell va ser de 37-25. El triomf es va quedar a Badalona (86-80).

stats