Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 07/05/2023

El títol més inversemblant de la història de l'esport: l'Instant Replay de l'ARA

El Bàsquet Manresa recorda els herois del 1998 amb un emotiu homenatge

2 min
Derrick Alston, Bryan Sallier i Román Montañez

BarcelonaEl Baxi Manresa va aprofitar el partit contra el València Basket per celebrar els 25 anys del seu títol de Lliga, un dels èxits més inversemblants de la història de l'esport. Els herois del 1998 van commemorar el seu títol a l'Ajuntament de Manresa. "És el més bèstia que he vist en el bàsquet europeu, el títol més sorprenent i increïble. La Copa i la Lliga del Bàsquet Manresa s'haurien de celebrar cada any", va reconèixer Pedro Martínez. El dia va ser rodó i es va completar amb triomf del conjunt bagenc.

Un noi de 16 anys s'enlaira al Palau Blaugrana

El Barça va celebrar amb un partit còmode contra el Carplus Fuenlabrada la seva classificació per disputar la final four de l'Eurolliga. Sarunas Jasikevicius, que va donar descans a Nikola Mirotic, Àlex Abrines i Jan Vesely, va disfrutar amb els minuts de Dame Sarr. El jove italià de tan sols 16 anys va sumar 8 punts contra un rival que la pròxima temporada jugarà a la LEB Or. La mala notícia va ser saber que Cory Higgins haurà de tornar a passar pel quiròfan.

La Penya demana perdó als aficionats

El Joventut va perdre a la pista del Casademont Saragossa i ja acumula quatre derrotes consecutives. La Penya no va ser capaç de completar una remuntada que va insinuar i tant Carles Duran com els seus jugadors van acabar demanant disculpes a l'afició verd-i-negra. "Demanem perdó per la imatge que hem mostrat als aficionats, hem de fer autocrítica i aixecar-nos ràpid", va dir Joel Parra.

Girona, sense dos dels seus referents

El Bàsquet Girona no va poder sorprendre el Lenovo Tenerife a Fontajau, on la diferència d'encert en el tir va desequilibrar el partit. Marc Gasol tan sols va poder disputar cinc minuts i Kameron Taylor va ser baixa. "És evident que hem jugat malament i que Tenerife és un molt bon equip, per això està a dalt de la classificació. Hem jugat sense energia", va resumir un Aíto García Reneses que demana més concentració.

stats