Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 16/03/2022

El Joventut de Badalona renova Carles Duran

El club verd-i-negre i l'entrenador allarguen la seva vinculació fins al 2025

3 min
Juanan Morales, Carles Duran i Jordi Martí

BadalonaEl Joventut de Badalona ha anunciat aquest dimecres la renovació de Carles Duran per a les pròximes tres temporades. "Estic molt content i feliç de seguir a la casa, de formar i de fer més Penya que mai, i sobretot vull donar les gràcies als que ens ajuden a fer la Penya tan gran com sigui possible", ha dit el tècnic.

“Estic molt content d’anunciar la renovació de Carles Duran. Es va tancar al mes de febrer, però el calendari ha fet que l’anunci s’hagi allargat. És molt evident que la renovació no es produeix per guanyar una cosa o una altra. És fruit de tot el treball fet i la idea que tenim tots del projecte”, ha avançat Juanan Morales, president del Joventut. "Estic molt il·lusionat per com estem fent les coses. L’equip està jugant un bàsquet atractiu, amb gent de la casa, i tot això amb un entrenador que porta un 70% de victòries. Volem més Penya, estic molt content de que puguem estar tots junts, i atents que la prepararem”, ha analitzat Jordi Martí, director esportiu de la Penya.

Al mes de febrer es van complir quatre anys des que Carles Duran va aterrar a la banqueta del Joventut de Badalona. L’equip verd-i-negre, que portava vuit derrotes consecutives, ocupava el penúltim lloc de la classificació amb un preocupant registre de 4-15. El descens esportiu a la LEB Or semblava difícil d’esquivar i el club corria perill de desaparició per uns greus problemes econòmics. La gent de Badalona vivia amb el cor encongit perquè l’escenari no convidava a l’optimisme, però l’entrenador va acceptar el repte i va tornar al club en el qual havia passat gairebé 17 anys de la seva vida. "Fa quatre anys vam venir en una situació molt fotuda i entre tots ho hem aixecat. Tenim la Penya on ens agrada als penyeros, en una situació molt bona a Europa, i molt bé a l’ACB. I sobretot, amb molta gent de la casa. Jo soc un afortunat, sé de l’exigència del club, però tenim molts anys per fer més gran encara la Penya si podem", ha recordat Duran.

Quatre anys després, la situació s’ha girat com un mitjó. El Joventut lidera el grup A de l’Eurocup i va disputar la Copa del Rei de Granada com a cap de sèrie. Poca broma. La trajectòria de l'equip és el resum perfecte d’una metamorfosi excepcional liderada per un entrenador de la casa que va pujar al vaixell durant la pitjor de les tempestes i que va ajudar a reflotar un projecte que corria perill d’enfonsar-se. El tècnic, que es va formar escoltant els consells de gent com Miquel Nolis, Manel Comas, Aíto García Reneses, Sito Alonso, Joan Plaza, Pedro Martínez i Salva Maldonado, està obtenint els fruits a la seva aposta. “Ser entrenador de la Penya té una exigència màxima perquè és un club campió d’Europa i de l’ACB. La Penya té una vitrina que molt poca gent pot dir i això comporta una gran exigència. La il·lusió i la força que m’ha donat el Club demostra que tots anem pel mateix camí. Nosaltres som una plantilla jove, i la consolidació de l’equip és mantenir el que estem fent, lluitant amb els grans, i també portant el nom de la Penya i de Badalona per tot arreu i fent-ho millor que mai", ha dit Duran.

El Gran Canària, nou rival

Després de superar dimarts el Lietkabelis Panevezys en partit de l'Eurocup, el Joventut rep aquest dijous (20.30 h, Movistar Deportes) el Gran Canària.

stats