Bàsquet - Lliga Endesa

Hezonja inventa la desqualificació postentrevista: l'Instant Replay de l'ARA

L'aler del Madrid rep la seva segona tècnica després d'atendre Movistar+

2 min
Mario Hezonja marxant cap als vestidors

BarcelonaMario Hezonja és tan bon jugador com tanoca. L'aler croat va sumar 14 punts i 6 rebots en 16:19 minuts d'una primera meitat en què el Madrid va arribar a tenir una diferència de 21 punts, però va ser expulsat durant el temps de descans. Dues tècniques, una abans i una altra després d'atendre Movistar+, van provocar la seva desqualificació. El jugador va protestar amb vehemència un contacte que els àrbitres no van sancionar amb falta personal. Després d'aquesta insòlita escena, l'ex del Barça va viure la segona meitat des del vestidor del Palau Olímpic. L’informe que va fer que el club blaugrana el fitxés tenia 12 lletres. “Puta estrella”, hi deia.

Pau Ribas, Alberto Abalde i Edy Tavares.

Derrota cruel de la Penya

El Madrid va acabar de manera cruel amb la ratxa de set victòries consecutives del Joventut Badalona (73-101). La Penya, que va arribar a perdre per 36 punts de diferència, va trobar a faltar Guillem Vives i va patir per limitar l'encert de l'equip blanc des de la línia de tres punts. "El Madrid ha sigut molt superior en tots els aspectes. Estem molt lluny d'ells, hem de seguir el nostre camí", va analitzar Carles Duran, tècnic de la Penya. "Estem jugant molt bé, practicant un bàsquet molt solidari i passant-nos bé la pilota. Quan jugues bé tens més possibilitat de guanyar", va dir Chus Mateo, entrenador d'un equip blanc que manté el seu lideratge a la Lliga Endesa.

Els jugadors del Bàsquet Girona a Bilbao.

Salva Camps insisteix en els tirs lliures

El Bàsquet Girona va perdre divendres a la pista del Surne Bilbao (80-74). L'equip català no va ser capaç de gestionar un avantatge de 12 punts al Bilbao Arena. "Els factors clau han sigut el seu increment del nivell defensiu i els nostres problemes per controlar el rebot defensiu i tenir ritme. Quan el rival llança 30 tirs lliures és complicat tenir ritme. Les aturades constants no ens van permetre tenir ritme", va lamentar Salva Camps, que va tornar a quedar descontent amb l'arbitratge. Després d'un inici de temporada extraordinari, el Bàsquet Girona acumula més derrotes (8) que victòries (7). Després de desvincular-se de Markel Brown, el club presidit per Marc Gasol estudia el mercat.

Sense temps per pair els canalons

El Barça i el Baxi Manresa van disputar el partit de la 15a jornada dimecres 13, quan l'equip bagenc va donar la sorpresa al Palau Blaugrana (82-83). El conjunt blaugrana tornarà a competir dimecres, quan visitarà la pista d'un Unicaja en ratxa. "Hem de tornar a tenir confiança en el nostre joc", demana Nico Laprovittola. "Guanyar a Kaunas era molt important per oblidar els últims dies que portàvem. Les derrotes afecten la confiança. Espero que puguem recuperar aviat les sensacions de fa uns dies", analitza Roger Grimau. El Baxi Manresa, per la seva banda, torna a jugar divendres, quan rebrà el Joventut Badalona. El duel català serà clau per mesurar les opcions de disputar la Copa del Rei.

stats