Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 24/10/2021

Ningú segueix el ritme del Barça (73-75)

L’equip blaugrana es manté invicte a Màlaga

3 min
Cory Higgins

BarcelonaTot i acumular més errades de concentració que altres dies, el Barça continua sent l’equip més fiable d’aquest tram de la temporada. El conjunt blaugrana va aprofitar la derrota del Reial Madrid contra el Gran Canària per fer la seva feina a la pista de l’Unicaja (73-75) i quedar com l’únic invicte de la Lliga Endesa. El vigent campió de l’ACB, de fet, tampoc ha perdut cap partit a l’Eurolliga. Entre les dues competicions acumula 12 victòries.

Sarunas Jasikevicius va tenir la baixa de Pierre Oriola, que divendres va patir una contusió durant el partit contra el Zenit. “Guanyar a Màlaga sempre és difícil. No hem estat gaire bé i hem comès massa errades. Durant la segona part hem rebut 50 punts i ens hem limitat a aguantar el tipus. Hem comès algunes errades infantils i ens ha costat agafar ritme de joc”, va analitzar el tècnic lituà. L’Unicaja va aprofitar el partit contra el Barça per retirar la samarreta amb el dorsal 10 de Carlos Cabezas.

El Barça va sumar un triomf en una pista complicada, però va cometre més errades de concentració del que és habitual. Un parcial de 13-2 en contra quan dominava el marcador per 13 punts de diferència va posar en dubte el triomf d’un equip blaugrana que va tenir Kyle Kuric com a màxim anotador (18 punts). L’escorta va ser un dels pocs jugadors regulars.

La posada en escena del Barça va ser molt bona i li va servir per arribar al descans amb un avantatge de 12 punts. Com va fer en el partit de l’Eurolliga, el conjunt català va exhibir una bona defensa per anul·lar les virtuts d’un rival que va tenir problemes per generar-se bones opcions de llançament. L’Unicaja va fallar els onze triples que va intentar durant la primera meitat (23-35).

La segona part va ser una muntanya russa d’emocions. Sertaç Sanli va cometre la quarta falta personal molt aviat i, a més, el Barça es va quedar sense Brandon Davies per disputar l’últim tram de partit. El pivot va ser desqualificat per una tècnica i una falta antiesportiva. La situació va obligar Jasikevicius a jugar sense una referència interior durant molts minuts.

Quan la victòria semblava assegurada (57-70), el Barça no va ser capaç de tancar el partit i va tenir un tram final de més complexitat de la que havia imaginat. L’Unicaja va aprofitar les errades de l’equip blaugrana per eixugar la diferència de punts (70-72). Tot i la remuntada local, el conjunt català va mantenir la calma per sumar la setena victòria consecutiva a la Lliga Endesa.

Joe Thomasson.

Derrota del Baxi Manresa (90-82)

El Baxi Manresa no va poder utilitzar la visita a la pista de l’Urbas Fuenlabrada (90-82) per sumar el seu quart triomf a la Lliga Endesa. L’equip bagenc va acusar un mal inici de partit en què el conjunt local va saber aprofitar el seu encert en el tir exterior per imposar el seu ritme de joc. El bon partit de Joe Thomasson (23 punts) i Ismael Bako (15 punts i 9 rebots) no va tenir recompensa al pavelló Fernando Martín.

“El rival ha tingut més encert i ens ha fet mal amb el rebot ofensiu. Els bons moments ens han permès recuperar el seu avantatge, però no hem deixat de rebre parcials negatius”, va analitzar Pedro Martínez, que no va poder celebrar el seu partit número 250 amb el Baxi Manresa amb una victòria. Sense temps per llepar-se les ferides, l’equip bagenc va viatjar ahir des de Madrid a Turquia, on demà té partit de la Champions League contra el Pinar Karsiyaka.

stats