Lliga Endesa

L'aficionat de la Penya multat després d'exhibir una estelada demana ajuda a través d'un vídeo

Àlex Molina busca col·laboració per poder reunir 8.100 euros

Àlex Molina, l'aficionat del Fiatc Joventut que va ser multat després d'exhibir una estelada a Saragossa demana ajuda a través d'un vídeo per poder pagar les sancions i les despeses derivades del projecte, que en total sumen 8.100 euros.

"M'ha caigut una multa de 300 euros per resistència a l'autoritat i una altra de 4.000 euros i un any sense poder entrar a cap recinte esportiu de la llei de l'esport", assegura un incrèdul Àlex Molina. L'aficionat de la Penya apareix  al vídeo de totSuma acompanyat per Biel Noguera, un seguidor acusat de fals testimoni al qual li demanen 3.000 euros.

"Estàvem celebrant a Saragossa un triple de Goran Suton amb una estelada, quan em van dir: 'Baixa amb la bandera i el DNI'. Em van envoltar amb quatre o cinc policies, que no em deixaven tornar a les graderies. Jo volia saber què passava i vaig passar entre dos policies. Em van tirar al terra", recorda el seguidor.

"En acabar el partit vaig baixar al lavabo. Va venir un policia, em va agafar de la samarreta i em va posar contra la paret. Em van preguntar que d'on era i vaig dir que de Santa Coloma de Gramenet, Catalunya. Vaig notar que es posaven tensos i m'ho van fer repetir, cosa que vaig fer. «Ahora, por gilipollas, te va caer una multa de 3.000 euros», em va dir un policia", explica Biel Noguera.

La versió de la policia

"Portava una bandera catalana de dimensions considerables i va provocar una reacció adversa entre part de l’afició de l’equip local", explica la sentència, que afegeix que Àlex Molina va fer cas omís de la policia, que li va aconsellar que no mostrés més l'estelada: "Va exhibir la bandera a la vegada que proferia crits de «Puta Espanya, independència», encarant-se amb el públic i creant un gran rebombori". El seguidor de la Penya, en canvi, té una versió molt diferent.

Quan es va conèixer la sanció, Badalona es va solidaritzar amb Àlex Molina. Els seguidors de La Cantonada, grup d'animació al qual pertany Àlex Molina, van fer un esmorzar popular. Acabat l'acte, els aficionats van anar tots junts cap al Palau Olímpic, on van mostrar una pancarta: "Més llibertat d'expressió, menys repressió". Els seguidors del Fiatc Joventut, a més, van exhibir desenes d'estelades, dues de gegants, durant el partit contra el Tuenti Móvil Estudiantes.

Les aportacions econòmiques es poden fer aquí.