Copa del Món
Esports Bàsquet 08/09/2014

Ainhoa López, la jugadora catalana de 17 anys que va fer embogir Anthony Davis

La tiradora ha sigut la gran sorpresa del World Basketball Festival de Barcelona

àlex Gozalbo
1 min
Ainhoa López / NIKE

BarcelonaDins del Search for the Baddest, una iniciativa del World Basketball Festival que aquest cap de setmana buscava el millor jugador amateur de bàsquet, la gran sorpresa ha sigut la catalana Ainhoa López, que tan sols té 17 anys. La jugadora del Femení Sant Adrià va fer embogir diumenge Anthony Davis, que era l'entrenador del seu equip, amb diverses accions de mèrit i un triple en la recta final d'un partit d'exhibició disputat al Port Vell de Barcelona en què tan sols hi havia dues noies.

Charles Barkley, exmembre del Dream Team, i Justin Doellman, jugador del Barça de bàsquet, són dues de les personalitats que van presenciar la seva exhibició en directe.

Filla de Manuel López, jugador de bàsquet del Santiago Apóstol, i de Loly Rodríguez, jugadora de futbol del Barça, Ainhoa López va començar a jugar a bàsquet als 6 anys, atreta per l'oferta d'unes classes gratuïtes al CB Grup Barna.

Aquest estiu Ainhoa López, que alterna les posicions d'escorta i aler, ha guanyat la medalla de plata amb la selecció espanyola al Mundial Sub-17 de la República Txeca. "És una jugadora molt completa que té una gran confiança i efectivitat en el tir de tres punts", assegura el seleccionador Víctor Lapeña. "És una jugadora exterior amb espurna, molt competitiva", afegeix el seleccionador.

stats