Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 06/03/2021

Un All-Star de la NBA descafeïnat

Atlanta acull la nit de diumenge a dilluns el partit de les estrelles més atípic i que més polèmica ha generat

Quim Salvans
2 min
LeBron James

BarcelonaDesprés d’una tardana arrencada de la competició per culpa de la situació extraordinària actual, la NBA ha decidit no aturar-se i disputar l’All-Star Weekend. L’edició d’aquest any penjava d’un fil. Els jugadors esperaven tenir unes necessàries vacances davant d’un calendari molt ajustat, però finalment no serà així. L’il·lustre esdeveniment s’ha adaptat a un nou format i ha fet un conjunt de modificacions per tirar endavant.

La festivitat s’havia de celebrar a Indianapolis, però per evitar riscos van canviar la seu a Atlanta, on crearan una petita bombolla i faran viatjar-hi tots els protagonistes en vols privats. Habitualment, l’All-Star Weekend durava tres dies i aquesta vegada en durarà un de sol, durant la nit de diumenge a dilluns. El concurs d’habilitats i de triples hi donarà el tret de sortida (00.30 h, #Vamos). Tot seguit es jugarà el partit (2 h, #Vamos) i al descans tindrà lloc l’expectant concurs d’esmaixades. Malauradament, l’espectacle passarà a un segon pla. Fa un mes i escaig algunes estrelles de l’NBA com LeBron James i Joel Embiid es mostraven en contra de fer l'All-Star per la pandèmia. “És com una bufetada a la cara. Seré allà físicament, però no mentalment”, deia l’estrella dels Lakers.

Estem davant d’una edició que no tindrà la seva essència. No es concep un All-Star sense públic. L’atmosfera que es forma al pavelló gràcies a l’espectacle permanent que brinden els jugadors sempre ha sigut el principal al·licient per als aficionats. A més, si hi sumem jugadors desmotivats per totes aquestes circumstàncies, tenim com a resultat un xou avinagrat.

La pista que ha dissenyat la NBA per a l'All-Star.

En tot cas, els capitans de cada equip, LeBron James i Kevin Durant, ja han seleccionat els jugadors que compondran cada equip. Ho han fet a través d’una videotrucada, en la qual anaven triant els jugadors com si es tractés d’un draft. El jugador dels Lakers estarà acompanyat per Stephen Curry (Golden State Warriors), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Nikola Jokic (Denver Nuggets) –titulars–, Jaylen Brown (Boston Celtics), Paul George (LA Clippers), Rudy Gobert (Utah Jazz), Damian Lillard (Portland TrailBlazers), Chris Paul (Phoenix Suns), Domantas Sabonis (Indiana Pacers) i Ben Simmons (Philadelphia 76ers).

Kevin Durant, que es perdrà el partit per una lesió muscular, ha escollit per al seu equip els següents jugadors: Kyrie Irving (Brooklyn Nets), Jason Tatum (Boston Celtics), Bradley Beal (Washington Wizards), Kawhi Leonard (LA Clippers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) –titulars–, Julius Randle (Knicks), Nikola Vucevic (Orlando Magic), James Harden (Brooklyn Nets), Zach LaVine (Chicago Bulls), Zion Williamson (Pelicans), Donovan Mitchell (Utah Jazz) i Mike Conley (Utah Jazz), que substitueix al lesionat Devin Booker (Phoenix Suns).

Malgrat l’escenari que es presenta, sempre és un goig veure brillar tanta estrella junta. A més, la NBA destinarà dos milions i mig de dòlars a combatre el covid-19 i a institucions d’educació superior per ajudar comunitats afroamericanes. L’equip guanyador de cada quart també tindrà l’opció de donar una gran suma a l’entitat que triïn. Aquest model benèfic ha acabat sent un bon motiu per celebrar el famós esdeveniment i contrarestar la falta de particularitats. 

stats