Bàsquet

I ara què farà Pau Gasol?

Així serà la transició que porta anys preparant

2 min
Pau Gasol

BarcelonaPau Gasol no vol canviar el parquet per les banquetes. “Ser entrenador requereix molt de temps i dedicació. La dedicació és més alta que com a jugador”, ha dit el ja exjugador. Què farà ara, doncs? “Fa anys que em preparo per a aquest moment. He invertit en un equip professional que m’ha ajudat a posicionar-me i m’ha orientat per engegar projectes. Busco versatilitat, un ventall de coses més gran. Exploraré el tema de ser consultor i la via executiva. Estic parlant amb alguns equips de la NBA per aprendre'n”, ha explicat.

“Vull tornar a l’esport tot el que m’ha donat a mi. Més enllà dels títols, el que veritablement importa és el dia a dia, disfrutar del moment. Això és el que he fet i el que vull fer ara”, ha avançat Gasol. A partir d’ara la seva activitat se centrarà en diversificar les activitats fora de la pista. La fonamental és el suport als esportistes a través d’organitzacions de les quals és membre, com la Comissió d’Atletes del COI o el Consell Assessor de l’Esport Espanyol (CADE) de l’Associació de l’Esport Espanyol (ADESP). Al novembre, per exemple, participarà en un seguit de reunions del moviment olímpic a Suïssa. “Els meus objectius inicials són aprendre i escoltar com funcionen la comissió d’atletes i el COI. Hem de veure com podem millorar les coses i com hi puc ajudar”, ha dit.

La Pau Gasol Academy és un altre dels focus que reclamaran la seva energia. “Estem estudiant si passar l’acadèmia que fem durant l’estiu a tot l’any i, al mateix temps, com impulsar el planter del Bàsquet Girona. En l’àmbit formatiu estem treballant amb una institució acadèmica i el Banc de Santander per posar en marxa un projecte que doni eines als esportistes que estan en la meva situació”, ha explicat.

Gasol ha dit també que ara tindrà més temps per dedicar-se al seu vessant filantròpic. En concret, als projectes de promoció d’hàbits saludables de la Gasol Foundation, entitat que va crear el 2013 al costat del seu germà Marc i que té com a objectiu prevenir l’obesitat infantil. A més, des de 2013 és ambaixador del Barça i d’Unicef. Un dels projectes de Gasol és contribuir a l’evolució del Pla Nacional contra l’Obesitat Infantil.

Un inversor atípic

La roda de premsa del Liceu ha sigut un resum perfecte de la trajectòria de Pau Gasol, un esportista que sempre s’ha esforçat per projectar una imatge blanca i no generar polèmiques o enemistats. La seva buscada i treballada equidistància li resta autenticitat, però és molt llaminera per a les marques comercials.

Gasol també ha manifestat el seu interès per seguir desenvolupant la seva faceta d’inversor en empreses relacionades amb l’esport, la salut i el benestar. “Vull invertir en esport, en salut, en l’evolució de les coses”, ha conclòs el dues vegades campió de la NBA, que treballa amb empreses com Therabody, Overtime o Better Up. 

stats