Lliga Endesa
Esports Bàsquet 28/01/2018

El Barça Lassa de bàsquet imposa el seu múscul en el duel català (91-79)

L'arribada de Laprovittola anima una Penya que competeix amb orgull durant 35 minuts

i
Nicolás Laprovittola i Pau Ribas

BarcelonaEl Barça Lassa s'ha endut la victòria en un clàssic català en què el Divina Seguros Joventut (91-79) ha trobat la regularitat en el joc que ha buscat durant la primera meitat de la temporada. La Penya ha competit amb orgull durant 35 minuts, però s'ha quedat sense forces contra un rival que ha tret profit de la seva capacitat més gran de múscul. L'equip verd-i-negre, que acumula set derrotes consecutives i segueix en posicions de descens, ha encaixat 22 punts en uns últims cinc minuts en què s'ha quedat sense opcions de triomf al Palau.

Sito Alonso, que ha tingut les baixes de Kevin Séraphin i Joan Carles Navarro i ha descartat Phil Pressey, ha inclòs Rodions Kurucs a la rotació. Els aficionats, que l'estiu passat es van creure el discurs que el club apostaria pel planter, han celebrat les seves accions.

L'arribada de Nicolás Laprovittola ha animat la Penya. El base, que ha sigut titular, ha exhibit una adaptació immediata amb 20 punts i 4 assistències i ha jugat com si hagués fet set pretemporades amb l'equip verd-i-negre. La seva arriba ha servit, a més, per moure Maalik Wayns a la posició de 'dos'. Diego Ocampo també ha recuperat Omari Gudul i ha utilitzat una rotació de 12 jugadors.

"Estic molt content amb els jugadors, que han lluitat en un moment difícil. Ens ha faltat encert en el tir de tres punts. Amb l'encert hem de tenir paciència, la clau és que juguem bé. El Nico ens ha donat oxigen", ha analitzat Ocampo.

El Divina Seguros Joventut ha competit de tu a tu durant 16 minuts (24-23), però un parcial final de 16-6 l'ha desanimat abans d'anar al vestidor (40-29). La superioritat física local s'ha traduït en un domini del rebot, accentuat per les errades visitants en el tir de tres punts.

Tot i arribar a tenir un desavantatge de 15 punts (56-41), la Penya no s'ha rendit i, molt més regular que de costum, ha sabut ajustar el marcador al Palau Blaugrana (69-62). L'equip verd-i-negre s'ha quedat sense forces per disputar uns últims cinc minuts en què ha encaixat 22 punts.

La notícia negativa per al Barça Lassa han sigut les 22 pilotes perdudes. En canvi, l'equip blaugrana ha fet 25 assistències, ha dominat el rebot i ha tingut percentatges de tir més bons que el rival. Pau Ribas (14 punts i 9 assistències), Rakim Sanders (16 punts) i Adam Hanga (15 punts) han sigut els locals més destacats.

"Hem vist dues parts molt diferenciades. En els dos primers quarts l'equip ha estat sòlid, però després hem passat a defensar pitjor. El més important són els primers 20 minuts i la victòria. El partit contra el Fenerbahçe va ser molt bo. Avui no hem tingut la mateixa energia i el partit se'ns ha fet llarg. És estrany que perdem tantes pilotes. Ens ha faltat ordre i paciència contra un equip que no s'ha rendit en cap moment", ha dit Alonso, que ha destacat la tàctica de la Penya de jugar amb cinc petits.

"Tinc la sensació de veure l'equip més com a Istanbul que com a Andorra. Tenir la nostra millor versió d'activitat és bàsic. A poc a poc estem anant a més. Tot i que la grip ha deixat fora Navarro, Koponen ha fet un pas endavant. Hem de millorar, però veig coses que em fan ser optimista", ha afegit el tècnic blaugrana.

Jackson, a punt per ser anunciat

El Barça Lassa espera anunciar aquest dilluns el fitxatge d'Edwin Jackson. "El club fa dies que treballa per concretar un fitxatge i en les pròximes hores ho comunicarà", ha avançat Alonso durant la roda de premsa posterior al partit contra el Divina Seguros Joventut.

Festus Ezeli

L'ex-NBA Festus Ezeli, que és amic personal de Víctor Claver, ha vist el partit des de la llotja, on ha parlat una estona amb Kevin Séraphin.