Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 31/05/2021

El Barça, molt molest amb l'arbitratge de Colònia

i
Àlex Gozalbo
2 min
Sarunas Jasikevicius durant la final

Enviat especial a ColòniaEl Barça de bàsquet va aterrar a les quatre de la matinada a Barcelona. Abans d’enlairar-se, Joan Laporta es va posar a l’entrada de l’avió per saludar un per un tots els membres de l’expedició. El president del Barça va voler transmetre un missatge d’orgull per reforçar la moral de l’equip, que aquest dimarts (22 h, #Vamos) enceta els play-off de la Lliga Endesa contra el Joventut de Badalona.

El Barça va tornar molt molest amb l’actuació arbitral. Sarunas Jasikevicius va resumir el sentiment de l’equip. “No em vull posar en massa problemes, però estic descontent amb algunes coses. L’Eurolliga tindrà notícies nostres, segur. Això no ho podem deixar així”, va dir el tècnic lituà, que va aprofitar l’espera de les maletes per mantenir una conversa tàctica amb Nick Calathes. “L’altre equip també juga i ho ha fet millor. Hem fet coses molt bé, però ells no han comès tants errors en els moments decisius. Crec que els àrbitres ens han castigat i en un moment del partit ells havien llançat 22 tirs lliures i nosaltres 9”, va afegir Pierre Oriola, capità del Barça.

Víctor Claver va avançar l’esforç físic i mental al qual s’enfronta ara el Barça. “L’equip haurà de fer un esforç a nivell mental, perquè venim d’un cap de setmana dur. Tenim una plantilla llarga i tothom haurà de ser important en aquest play-off. Hem d’oblidar la final four en la mesura del que sigui possible i centrar-nos en la Lliga, que ha de ser el nostre objectiu principal”, va explicar l’aler valencià.

“El Joventut ha fet una gran temporada. Es va classificar molt aviat per als play-off i ha jugat a un gran nivell. Té molts jugadors amb experiència, com Pau Ribas i Ante Tomic. A més, té jugadors que han fet una passa endavant, com Ferran Bassas, Neno Dimitrijevic, Albert Ventura o Xabi López-Arostegui. Són jugadors de la casa que tenen experiència. Han fet un bloc molt bo i juguen amb molta energia. No ens podrem relaxar ni un segon”, va argumentar.

Pressupost semblant

El viatge de tornada va servir per començar a madurar algunes de les decisions que Joan Carles Navarro, mànager general de la secció, haurà de prendre aquest estiu. Des dels despatxos confien en tenir un pressupost molt semblant a l’actual, ja que la marxa de Leandro Bolmaro a la NBA i la no continuïtat de jugadors com Artem Pustovyi serviran per sanejar els comptes. El club també està pendent de la situació de Víctor Claver, que té contracte però podria canviar d’equip.

stats