Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet 24/01/2023

El Barça i la Penya buscaran la primera final de Copa catalana en 30 anys

L'últim precedent data del 1996, quan el TDK Manresa es va endur el títol

2 min
Representants dels equips participants

BadalonaEl Barça i el Joventut buscaran del 16 al 19 de febrer la primera final de la Copa del Rei de bàsquet catalana des de l'any 1996. L'equip blaugrana disputarà els quarts de final contra l'Unicaja i, si supera l'eliminatòria, s'enfrontarà en semifinals al guanyador del partit entre el Reial Madrid i el València Basket. La Penya, per la seva banda, tindrà com a rival el Cazoo Baskonia. Si passa ronda, el conjunt verd-i-negre jugarà contra el vencedor del derbi canari entre el Lenovo Tenerife i el Gran Canària.

L'últim precedent d'una final catalana data de l'any 1996, quan el TDK Manresa es va imposar al Barça a Múrcia. L'equip del Bages es va endur el títol gràcies a un triple de Joan Creus quan faltava nou segons per al final. "Hi ha vegades que el bàsquet i l'esport et donen alegries, però m'atreviria a dir que allò va ser un miracle. El record és magnífic i espectacular, sobretot per com vam aconseguir el títol. Vam arribar al torneig amb moltes victòries seguides i una gran confiança. La final contra el Barça va ser molt emocionant, ja que va tenir una pròrroga i es va decidir amb un triple. L'altre gran record va ser la celebració. Crec que mai s'havia vist una cosa així", diu Salva Maldonado, exentrenador del conjunt bagenc.

Sense clàssic a la final

La Copa del Rei, que es disputarà a Badalona, no tindrà un Madrid-Barça a la final, ja que, en cas de superar la seva eliminatòria de quarts de final, els dos equips s'enfrontarien a les semifinals. "El fet de jugar en dijous és important per, en cas de guanyar, tenir més descans. L'Unicaja està fent una primera part de la temporada increïble i serà una eliminatòria molt difícil. La Copa del Rei és un torneig molt maco i la clau és arribar bé, com més sans millor. Portem dos títols consecutius i intentarem guanyar el tercer", diu Joan Carles Navarro, mànager general del Barça.

Declaracions de Joan Carles Navarro

El Joventut, que competirà amb el cartell d'amfitrió, tindrà com a rival el Baskonia. "Evitem Barça i Madrid, que són els que tenen més números d'estar a dalt de tot. Arribarem amb il·lusió i amb moltes ganes de disputar un partit que ens porta bons records, ja que quan vam anar a Vitòria vam guanyar la Copa del Rei", diu Jordi Martí, director esportiu de la Penya.

Juan Antonio Morales i Félix Fernández.

“Tenim una ciutat implicada des de l'inici. El bàsquet torna al bressol real. Feia 40 anys que esperàvem aquest moment i ja és aquí. És una fita històrica per a la ciutat”, diu Rubén Guijarro, alcalde de Badalona. L'únic precedent data de la temporada 1984-85, llavors al pavelló Ausiàs March.

stats