Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 04/07/2021

Els Bucks i els Suns, protagonistes d'una final de la NBA inèdita

i
Àlex Gozalbo
1 min
Celebració dels Milwaukee Bucks

BarcelonaDesprés de 47 anys, els Milwaukee Bucks tornaran a disputar unes finals de la NBA. La franquícia de Wisconsin es va sobreposar a la baixa de Giannis Antetokounmpo, lesionat al genoll esquerre, i va eliminar els Atlanta Hawks. Khris Middleton i Jrue Holiday van liderar la victòria d'un equip que es disputarà l'anell de campions amb els Phoenix Suns, que es van desfer dels Clippers i jugaran unes finals per primera vegada des del 1993. Els partits pel títol començaran a Arizona la nit de dimarts a dimecres (3 hores, #Vamos).

Tant els Bucks com els Suns han portat la contrària als pronòstics dels especialistes, que quan va començar la temporada no els situaven entre els favorits. La seva aposta ha descol·locat tothom, especialment la d'uns Suns que fa dues temporades van ocupar l'última posició de la Conferència Oest. Liderats per Chris Paul, Devin Booker i Deandre Ayton, l'equip entrenat per Monty Williams va tancar una etapa de deu temporades sense disputar els play-off. Mike Budenholzer encara no sap si podrà comptar amb Antetokounmpo per al primer partit de les finals. "Anirem veient la seva evolució dia a dia", diu l'entrenador d'uns Bucks que s'encomanen a l'esperit que l'any 1973 va conduir Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson a lluitar pel títol.

Les finals de la NBA deixaran moltes dades curioses després d'unes eliminatòries competides i molt entretingudes. Cap dels jugadors que lluitaran pel títol s'ha proclamat campìó abans, una situació que no s'havia donat des de feia 50 anys.

stats