Esports Bàsquet 03/09/2023

El català Jordi Fernández elimina Espanya del Mundial

El badaloní aconsegueix desactivar l'estratègia de Sergio Scariolo

Jordi Fernández saludant els jugadors de la selecció espanyola

BarcelonaL'entrenador badaloní Jordi Fernández, seleccionador del Canadà, ha aconseguit desactivar l'estratègia de Sergio Scariolo i ha eliminat Espanya (85-88), la selecció de bàsquet campiona del món. L'equip nord-americà, que disputarà els Jocs Olímpics per primera vegada des del 2000, ha remuntat un desavantatge de 12 punts en uns últims 10 minuts impressionants en què ha deixat fora de joc el rival.

Shai Gilgeous-Alexander ha encapçalat el triomf del Canadà amb 30 punts. A més, ha sabut tenir fiabilitat des de la línia de tirs lliures per assegurar la victòria en els últims segons. Àlex Abrines, l'aler mallorquí del Barça, ha fallat un triple que hauria enviat el partit a la pròrroga.

Tot i la seva poca experiència internacional, el Canadà ha tingut paciència per tirar endavant un partit de màxima dificultat. El conjunt entrenat per Fernández perdia per 10 punts al descans (48-38). La selecció espanyola ha arribat a tenir un avantatge de 12 punts, però ha arribat als últims segons per sota en el marcador. La clau de la reacció del Canadà cal buscar-la en un canvi d'estratègia defensiva que ha aconseguit desactivar l'aportació ofensiva d'Espanya.

Els jugadors de la selecció espanyola, després de l'eliminació

El tècnic català ha sabut moure les seves peces amb encert. La selecció espanyola tan sols ha pogut anotar 12 punts en un últim període en què el seu rival n'ha sumat 27. L'aportació de Dillon Brooks quan la victòria s'estava decidint ha estat decisiva. Els jugadors del combinat entrenat per Scariolo han perdut la concentració amb els àrbitres i no han tingut la continuïtat necessària per aconseguir el triomf.

El blaugrana Joel Parra, l'únic jugador català de la selecció espanyola, s'ha quedat sense disputar ni un segon en el partit. Espanya s'ha quedat sense la possibilitat d'assegurar-se una plaça per als Jocs Olímpics de París i haurà d'aconseguir el bitllet a través del preolímpic.

Derrota dels Estats Units

Tot i perdre contra Lituània (104-110), els Estats Units lluitaran per les medalles a la Copa del Món. Alemanya, Eslovènia, Letònia, Lituània, Sèrbia i Itàlia seran les seleccions europees que també disputaran uns quarts de final que es completaran amb la presència del Canadà.