NBA
Esports Bàsquet 05/06/2015

Els Warriors sobreviuen amb una pròrroga a LeBron James (108-100)

L'equip local remunta un desavantatge de 14 punts i s'apunta la primera victòria amb un 10-2 en el temps extra

Oracle Arena / EFE

BarcelonaEls Golden State Warriors han sobreviscut a LeBron James i han superat els Cleveland Cavaliers en un primer partit de les finals de la NBA que s'ha resolt amb una pròrroga (108-100). L'estrella dels Cavs, que ha anotat 44 punts, no ha trobat l'ajuda dels seus companys en els moments decisius. L'equip local ha remuntat un desavantatge de 14 punts i s'ha apuntat la primera victòria amb un 10-2 en el temps extra.

Stephen Curry (26 punts) i Klay Thomspon (21) han liderat l'anotació dels Warriors, però el jugador clau de l'equip local ha estat Andre Iguodala. Kyrie Irving, base dels Cavs, s'ha retirat lesionat quan quedaven dos minuts per acabar el partit.

Els Cavs han començat el partit dominant el rebot ofensiu i controlant el ritme del joc. Els Warriors, que han arribat a perdre per 14 punts de diferència (15-29), tan sols han repartit dues assistències en els primers 12 minuts, el seu pitjor registre de la temporada.

La reacció local ha començat amb jugadors suplents com Leandrinho Barbosa o Marreese Speights, però ha continuat amb Stephen Curry. Els Warriors han capgirat el marcador amb un espectacular parcial de 26-7 (41-36). Els Cavs, però, han sabut recuperar l'ordre ofensiu i, de la mà de LeBron James, han arribat al descans amb un avantatge de tres punts (48-51).

El duel ha arribat a l'últim període amb el marcador empatat (73-73). Cap dels dos equips ha aconseguit una renda còmoda. Stephen Curry, que ha rebut un tap de Kyrie Irving, i LeBron James, que ha fallat el tir decisiu, no han pogut evitar la pròrroga i el partit ha acabat amb empat (98-98).

Els Warriors han començat la pròrroga amb un parcial de 10-0 i s'han assegurat el primer triomf de l'eliminatòria (108-100).

El segon partit de la final es jugarà la nit de diumenge a dilluns (2 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes).