Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 24/01/2021

Mitja hora per a la videoteca culer

El Barça tan sols falla cinc llançaments durant els tres primers quarts contra l’Acunsa (68-110)

i
ÀLEX GOZALBO
Celebració de Kyle Kuric

BarcelonaEl Barça es va exhibir durant 30 minuts contra un Acunsa GBC que es va convertir en un espectador d’un grapat de rècords ofensius de l’equip blaugrana (68-110), que va anotar 37 dels 42 llançaments que va intentar durant els tres primers quarts. Un total de nou jugadors del Barça van anotar almenys un triple en una tarda en què el conjunt entrenat per Sarunas Jasikevicius va anotar 12 dels seus 15 triples durant una primera meitat que anirà directa a la videoteca dels aficionats. Esquitxat per 27 assistències, el joc va ser de pitet.

“Aquest és el camí a seguir. Ens hem de respectar a nosaltres i el rival. Tenim molts partits i hem pogut repartir els minuts entre els joves, que ens estan aportant moltes coses”, va dir l’entrenador lituà. “Ha sigut un partit molt important per a nosaltres. Hem començat de manera molt seriosa i hem mantingut l’agressivitat, l’efectivitat i la consistència durant els 40 minuts. Aquesta victòria ens permetrà arribar amb noves sensacions als pròxims partits”, va explicar Leandro Bolmaro.

La primera part del Barça va ser un festival ofensiu. L’equip blaugrana va aprofitar les facilitats de la defensa local i la seva inspiració per anotar 62 punts (36-62). Els percentatges d’encert van ser inversemblants. El conjunt català va anotar 23 dels 27 tirs de camp que va intentar, inclosos 12 dels 14 triples que va provar.

Després de l’allau de punts des del perímetre, Brandon Davies va agafar el relleu durant un tercer quart en què el Barça no va perdre pistonada. Anímicament trencat, l’Acunsa GBC va ser una joguina en mans dels jugadors de l’equip blaugrana, que tan sols va fallar cinc llançaments en els primers 30 minuts. La renda amb el qual va començar l’últim període va ser de 42 punts (52-94).

L’Acunsa GBC va treure el caràcter i es va apuntar un parcial de 8-2. La ratxa local va servir per trencar el ritme del Barça i evitar un marcador encara més dolorós. Els percentatges d’encert de l’equip blaugrana es van normalitzar i el conjunt basc va poder acomiadar-se del partit amb una imatge més digna. La derrota deixa l’equip entrenat per Marcelo Nicola, un exjugador culer, en l’última posició.