LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 30/09/2012

El Blancos de Rueda Valladolid s'apunta la sorpresa de l'any i posa vermell el Barça Regal (71-78)

L'equip amb el pressupost més baix de la categoria ha remuntat 17 punts i s'ha imposat al Palau Blaugrana, on no havia guanyat mai un partit de temporada regular

Lorbek, defensant per Martín

BarcelonaSorpresa i de les grans. El Barça Regal ha perdut contra el Blancos de Rueda Valladolid (71-78), l'equip més fluix de la Lliga Endesa. El rival, que té el pressupost més baix de la categoria, no ha pogut utilitzar un dels seus nord-americans i fins fa una setmana no va poder completar la seva plantilla amb tres fitxatges, ha ridiculitzat el vigent campió, que necessitarà temps per arribar a un bon nivell competitiu. Mai abans l'equip de Valladolid havia guanyat un partit de temporada regular al Palau Blaugrana.

Onze punts de Pete Mickeal en el primer quart li han permès al Barça Regal començar el partit amb un bon ritme anotador que el rival mai ha pogut mantenir. Sense Othello Hunter, el Blancos de Rueda Valladolid depèn de l'aportació interior de Nedzad Sinanovic, un jugador que aquest diumenge s'ha mostrat molt encertat i ha acabat amb 28 punts.

A poc a poc, la diferència del Barça Regal ha crescut fins arribar als 17 punts (42-25). Xavi Pascual ha aconseguit reconduir el joc d'Ante Tomic, distret a l'inici, i el pivot ha arribat al descans (42-30) amb 12 punts i 9 rebots.

Roberto González ha sabut aprofitar la gran debilitat d'un Barça Regal sense Joan Carles Navarro i Sarunas Jasikevicius, el tir exterior, i ha començat el tercer període plantejant una defensa zonal parell (2-3). La tàctica li ha servit per retallar la renda, aconseguir un parcial de 7-22 i posar-se per davant (49-52). L'equip blaurana tan sols ha anotat 9 punts en el tercer període.

El Blancos de Rueda Valladolid ha arribat a guanyar per vuit punts de diferència (59-67) a quatre minuts del final. L'equip blaugrana ha intensificat la seva defensa i ha sabut aprofitar els punts de Joe Ingles per intentar reconduir la situació, però ja no ha tingut temps i els nervis l'han paralitzat.