Lliga Endesa
Esports Bàsquet 27/01/2013

El Barça Regal remunta 12 punts contra l'Uxue Bilbao Basket i guanya a la pròrroga (87-85)

El paper de Sarunas Jasikevicius, que ha anotat 6 tirs lliures en l'últim minut, ha sigut clau per assegurar el triomf local

BarcelonaEl Barça Regal ha remuntat 12 punts contra l'Uxue Bilbao Basket i ha guanyat un partit que Sarunas Jasikevicius, que no ha fallat ni un tir lliure en tota la temporada, ha resolt a la pròrroga (87-85). Joan Carles Navarro, amb problemes als isquiotibials, i Víctor Sada, lumbàlgia, tan sols han pogut jugar uns minuts al primer període d'un partit que ha reunit 4.956 espectadors al Palau Blaugrana.

El partit ha estat condicionat per la desgana amb la qual l'equip blaugrana ha començat les dues parts. A la primera ha encaixat un parcial de 0-12 en 5 minuts. A la segona, després del descans, ha rebut sis punts de manera consecutiva. El Barça Regal, doncs, s'ha passat el partit remuntant contra un rival sòlid, molt compensat i amb un bon entrenador a la banqueta.

Ante Tomic, que ha comés quatre faltes personals abans de la mitja hora del partit i ha acabat eliminat, no ha pogut ajudar gaire i Xavi Pascual, que no ha pogut utilitzar Joan Carles Navarro i Víctor Sada a la segona meitat, s'ha vist obligat a apostar per jugador menys habituals, com ara Álex Abrines o Xavi Rabasada.

El Palau Blaugrana ha pressionat per intentar la remuntada, però durant els 40 minuts el Barça Regal mai ha aconseguit posar-se per davant al marcador contra un Uxue Bilbao Basket amb molta experiència. Un triple de Lamont Hamilton, que ha transformat els quatre tirs des de 6,75 que ha intentat, a 24 segons del final semblava sentenciar el partit, però dos tirs lliures transformats per Sarunas Jasikevicius a 2 segons del final han enviat el partit a la pròrroga.

El primer avantatge blaugrana ha arribat a l'inici de la pròrroga. El paper de Sarunas Jasikevicius, que ha anotat 6 tirs lliures en l'últim minut, ha sigut clau per assegurar el triomf local. Vasileiadis ha fallat un triple sobre la botzina que hauria canviat el nom de l'equip guanyador.