Lliga Endesa
Esports Bàsquet 21/12/2014

El Fiatc Joventut tomba el Bilbao Basket i posa peu i mig a la Copa del Rei (85-79)

La Penya, que ha sumat la seva novena victòria, ja ocupa la quarta posició de la Lliga Endesa

àlex Gozalbo
1 min
Sitapha Savané / ACB PHOTO

BadalonaEl Fiatc Joventut s'ha fet fort a casa, ha tombat el Bilbao Basket (85-79) i ha posat peu i mig a la Copa del Rei. La Penya, que ha sumat la seva novena victòria, ja ocupa la quarta posició de la Lliga Endesa.

La Penya, que ha fallat onze dels dotze primers tirs de camp que ha intentat, ha trigat en espolsar-se els nervis contra un Bilbao Basket que tenia la baixa de Dairis Bertans. L'equip basc ha sabut castigar el conjunt local al pal baix, tant amb els seus jugadors interiors com amb els exteriors (20-25). La reacció del Fiatc Joventut, que ha millorat la seva producció ofensiva, ha arribat de la mà de Taph Savané i Álex Suárez (51-40, al descans).

L'equip verd-i-negre ha fet créixer la renda fins als 14 punts (61-47) a l'inici del tercer període, quan Sergi Vidal ha agafat bona part del protagonisme ofensiu. Tot i això, el Bilbao Basket no s'ha rendit i el Fiatc Joventut ha patit per tancar el partit i apuntar-se el novè triomf de la temporada.

Dues tècniques consecutives a Àlex Mumbrú, per simular una falta, i a Sito Alonso, per protestar l'acció, han donat oxigen a la Penya a tres minuts del final (80-65), però el Bilbao Basket ha reaccionat amb un parcial 0-11 que ha complicat la victòria local (80-76). Tariq Kirksay, que ha acabat amb 16 punts, ha reconduït la situació (85-79).

stats