Eurolliga
Esports Bàsquet 18/10/2012

El Barça Regal llueix defensa per endur-se la victòria de la pista del Lietuvos Rytas (49-67)

L'equip blaugrana ha sabut sobreposar-se als nervis i al desencert en el tir exterior per sumar el segon triomf a l'Eurolliga

àlex Gozalbo
2 min
Víctor Sada i Janis Blums

BarcelonaAferrat a la seva defensa, el Barça Regal ha sabut sobreposar-se als nervis i al desencert en el tir exterior per endur-se la victòria de la difícil pista del Lietuvos Rytas (49-67) i sumar el segon triomf a l'Eurolliga. L'equip blaugrana, que ha fallat els primers vuit triples que ha intentat, ha sortit reforçat de Vílnius.

El Barça Regal no passa per una època d'encert en el tir exterior i d'això se n'aprofiten els rivals, que es tanquen i acumulen efectius a prop de cistella. L'equip blaugrana falla tirs que la seva defensa mai permetria, llançaments procedents de passades interiors en què el jugador rep la pilota amb els dos peus encarats a cistella. Aquesta situació incomoda el seu atac i l'obliga a marcar el ritme des de la defensa, que sí que està al nivell de les últimes temporades.

Xavi Pascual, que aquest dijous ha descartat Xavi Rabaseda, ha intentat que els seus pivots no s'allunyessin en excés de la zona contra un Lietuvos Rytas que practica un joc molt obert, mantenint almenys quatre jugadors sobre la línia de tres punts.

Alguns dels millors moments de l'equip blaugrana han arribat a l'inici del segon quart, quan el Barça Regal ha aconseguit una renda de nou punts que ha quedat eixugada abans del descans, on s'ha arribat amb un resultat molt baix 25-27.

Joan Carles Navarro paeix cada vegada millor el fet de començar els partits a la banqueta. L'escorta ha après a no desgastar-se a l'inici, a llegir l'estil de joc del rival i a dinamitar els enfrontaments concentrant el seu talent en un espai curt de temps. Aquest dijous ha sumat 9 punts en un tercer període en què el Barça Regal s'ha allunyat definitivament del Lietuvos Rytas. En dosis petites el capità és igual de letal que sempre.

Quan l'equip local ha intentat remuntar s'ha trobat amb la millor versió de C. J. Wallace, que quan afegeix punts a la seva intensitat defensiva esdevé un jugador útil per al Barça Regal.

L'equip blaugrana s'ha acabat imposant per 49-67.

stats