Eurolliga
Esports Bàsquet 12/05/2013

L'Olympiacos remunta 17 punts contra el Madrid i repeteix títol de campió a l'Eurolliga (100-88)

L'equip grec ha aixecat a la final de Londres un desavantatge que semblava insalvable

àlex Gozalbo
2 min

LondresEl Reial Madrid de Pablo Laso acumula més elogis que títols i aquest diumenge ha deixat escapar una renda de 17 punts a la final de l'Eurolliga. L'Olympiacos, que la temporada passada ja va aixecar un desavantatge negatiu de 19 punts al partit decisiu contra el CSKA Moscou, ha repetit trofeu a Londres (100-88).

El conjunt grec, que olora la por com pocs, ha sabut esperar el seu moment i atacar el Reial Madrid sense miraments quan ha vist que els jugadors blancs començaven a dubtar. L'Olympiacos, que ha lluitat cada pilota com si el món s'estigués a punt d'acabar, s'ha apuntat una gesta històrica que posa en evidència el projecte d'un Florentino Pérez cansat d'invertir diners en la secció de bàsquet.

L'equip blanc ha aconseguit una renda de 17 punts (10-27) en un inici brillant en què ha anotat cinc dels sis primers triples que ha intentat a l'O2 Arena de Londres. Rudy Fernández, Sergi Llull i Nikola Mirotic s'han combinat per deixar tocat un Olympiacos que no ha trigat a reaccionar. El domini del segon quart ha sigut per a l'equip grec, que ha millorat la seva lectura ofensiva, ha augmentat la seva agressivitat en el rebot i ha rebaixat la renda als tres punts.

Vassilis Spanoulis, que no havia anotat cap punt a la primera meitat, s'ha apuntat tres triples consecutius a l'inici del tercer període, quan l'Olympiacos ha aconseguit posar-se per davant al marcador i obtenir una renda de sis punts. L'estrella grega ha acabat amb 22 punts. Pablo Laso ha fet reaccionar el seu equip introduint defenses noves. Entre aquests arguments tàctics i l'aportació de Rudy Fernández, el conjunt blanc ha tornat a equilibrar el partit.

L'Olympiacos ha donat el cop definitiu quan ha aconseguit una renda de 14 punts a cinc minuts del final.

stats