Lliga Endesa
Esports Bàsquet 12/01/2014

Shurna encamina la Penya cap a la Copa després de derrotar el Bilbao Basket (80-70)

L'ala-pivot nord-americà ha sumat 18 punts, 6 rebots i 27 de valoració

Marta Campderrós

BadalonaEl FIATC Joventut ha superat (80-70) el Bilbao Basket en la jornada 15 de la Lliga Endesa. Així, el conjunt de Salva Maldonado es consolida en la zona alta de la classificació per accedir a les places de la Copa del Rei, a falta de jugar-se les dues últimes jornades de la primera volta. Per tant, victòria important a casa, de la Penya, per seguir demostrant el salt de qualitat que ha fet aquesta temporada.

El conjunt verd-i-negre ha començat dominant el matx a plaer. La sortida de plena intensitat dels de Maldonado els ha permès anotar un parcial de 10-1 inicial, amb dos triples consecutius de Caven i Shurna. Però el festival des de la línia de tres encara havia d'arribar. Caven ha seguit fent de les seves, i juntament amb la complicitat de Joseph, han augmentat la renda de la Penya fins a posar el 21-8 en el marcador. No només els triples han ajudat als de Badalona, també els rebots capturats, tan defensius com ofensius. Al final del primer quart el Joventut ha acabat amb 12 rebots i amb sis triples anotats (26-14).

En el segon temps el Bilbao Basket s'ha posat les piles. El control sota la cistella, amb 14 rebots, i l'encert ofensiu de Markota, Gabriel i Mumbrú han donat un parcial de 3-13 als visitants (37-32). La renda s'havia escurçat a 5 punts i els jugadors de Salva Maldonado semblaven adormits. Després del temps mort demanat pel tècnic català, el conjunt de Badalona ha reaccionat i ha marxat al vestidor amb una renda de 8 punts (42-34).

En la represa, 12 punts consecutius de Shurna ha posat el 54-40 en l'electrònic, que ha fet esclatar l'Olímpic de Badalona, amb més de 5.900 assistents. L'ala-pívot nord-americà, que ha acabat el partit amb 18 punts i 6 rebots, ha estat pletòric sobre la pista. Ha provocat faltes i ha estat decisiu ofensivament, amb una solidesa extraordinària. Gràcies a la bona defensa col·lectiva, la Penya ha tancat el tercer període en 63-48.

En els últims 10 minuts de partit, el FIATC Joventut ha acabat de fer-se seu el partit i ha controlat fins el xiulet final. Joseph, que ha fet un excel·lent últim quart, ha anotat 15 punts i Vives n'ha fet 11, els jugadors més anotadors de la Penya, juntament amb Shurna. Kirksay i Savané han realitzat un gran treball sobre el parquet, que els ha donat un 11 i un 13 de valoració.