El bàsquet europeu mou fitxa contra la guerra

El Zalgiris i el Barça lluiran samarretes especials

2 min
Els jugadors del Barça i el Mònaco amb una pancarta contra la guerra al Palau Blaugrana.

BarcelonaEl Zalgiris i el Barça aprofitaran el partit d'aquest divendres (19 h, DAZN) per enviar un missatge de pau. Els jugadors locals lluiran una equipació especial amb els colors de la bandera d'Ucraïna i els visitants saltaran al parquet amb la inscripció "Stop war" ocupant el lloc destinat als seus noms a la samarreta. "Els lituans estan vivint amb moltíssima intensitat el conflicte perquè hi són a tocar i tothom està molt preocupat. La gent segurament donarà suport a Ucraïna en una celebració molt important per a nosaltres", avisa Sarunas Jasikevicius.

Sarunas Jasikevicius: "Divendres és un dia molt especial per a Lituània"

Per a l'entrenador del Barça, el partit contra el seu exequip serà molt especial: “A més, divendres és un dia molt especial a Lituània perquè és el Dia de la Independència. És una coincidència molt maca. Hem d'estar preparats per a un Zalgiris i un públic molt emotius". El Zalgiris ha anat millorant el joc i actualment és un rival més perillós que a la primera volta. "Estan vivint un bon moment de forma, guanyant partits, i han millorat molt el joc. Han trobat la tranquil·litat i han recuperat molts jugadors lesionats. Guanyar la Copa els ha donat tranquil·litat", opina Saras.

El Barça té com a objectiu acabar la temporada regular en primera posició. "Necessitem guanyar per ser primers, però també cal jugar una mica millor. Estem tenint massa alts i baixos en els últims partits i hem de començar-los amb una millor dinàmica", analitza Jasikevicius.

Dia de la Independència

"Per a mi serà un partit ple d'emocions perquè guardo molts bons records. Serà especial jugar davant la meva família, els meus amics i el meu exequip. Suposo que serà un partit interessant en un ambient molt intens, perquè coincideix amb el Dia de la Independència", assegura Rokas Jokubaitis, base de l'equip blaugrana. El jugador veu amb preocupació la invasió russa: "El conflicte d'Ucraïna no sestà vivint a Barcelona amb la mateixa intensitat que a Lituània. No és una bona època per a Europa".

stats