Bàsquet - Eurolliga

Bartzokas, una inesperada pedra a la sabata del Barça

L'Olympiacos supera el Fenerbahçe i serà el rival de l'equip blaugrana

2 min
Georgios Bartzokas, durant el partit contra el Fenerbahçe
  • Asvel Villeurbanne: Lee (10), De colo (9), Lighty (6), Thomas (4), Fall (15) -cinc inicial-; Kahudi, Lauvergne (20, Luwawu (4), Jackson (6), Ndiaye (2) i Yaacov. Entrenador: Pierric Poupet.
  • Barça: Satoransky, Brizuela (7), Kalinic (3), Da Silva, Vesely (9) -cinc inicial-; Paulí (9), Rubio (5), Abines (6), Parker (7), Nnaji (9), Kokubaitis (12) i Parra (5). Entrenador: Roger Grimau. 
  • Resultats parcials: 24-18 / 14-24 / 19-15 / 19-15.
  • Àrbitres: Radovic, Panther i Cici.
  • Eliminat: Lee.
  • Pavelló: Ldlc Arena.

El Barça de Roger Grimau es jugarà el coll contra l’Olympiacos. L’equip grec va tancar la temporada regular amb una victòria contra el Fenerbahçe de Sarunas Jasikevicius i serà el rival del conjunt blaugrana als quarts de final. L’exentrenador culer, que no guarda un bon record del seu pas pel club català, on va viure una temporada molt accidentada i pitjor planificada, serà l’últim obstacle abans de la final four.

El partit entre l’Olympiacos i el Fenerbahçe es va resoldre a la pròrroga, en què unes passes de Nigel Hayes-Davis i una pèrdua de pilota de Nick Calathes, dos ex del Barça, van ser decisives (84-81). L’equip turc va malbaratar un parell de bones oportunitats per assegurar-se el triomf i, en el temps extra, va badar contra un rival amb menys talent però amb la mateixa experiència de sempre. “Els detalls han decidit el partit”, va lamentar Saras.

“El Barça és un rival molt difícil per a qualsevol equip i estic segur que tots els partits seran molt intensos”, va analitzar Bartzokas. L’entrenador s’ha sobreposat a una temporada plena de problemes. “Hem tirat endavant un partit molt difícil. Volíem acabar la temporada regular amb una victòria a casa i ho hem aconseguit. La temporada no ha sigut senzilla, però crec que arribarem ben preparats”, va afegir el tècnic. “Tinc molta confiança en el play-off. Per primera vegada tenim tot l’equip sencer i estem amb confiança”, va assegurar Isaiah Canaan, el jugador que fa dos anys i mig va protagonitzar una picabaralla amb els aficionats del Palau Blaugrana.

El Barça ha guanyat els dos duels directes d’aquesta temporada contra l’Olympiacos, tant al Pireu (68-77) com al Palau Blaugrana (86-78).

Rokas Jokubaitis, en acció

Derrota contra l’Asvel

El Barça va tancar la temporada regular perdent a la pista de l’Asvel Villeurbanne (76-72), el segon pitjor equip de la competició. L’equip blaugrana tan sols va poder anotar 30 punts en una segona meitat decebedora. Rokas Jokubaitis i James Nnaji van ser dels pocs jugadors que tan tenir una actuació destacada.

Roger Grimau va tenir la baixa de Willy Hernangómez, que arrossega unes molèsties al genoll dret, i va donar descans a Nico Laprovittola. El percentatge de tirs lliures va ser un malson per al Barça. L’equip blaugrana va fallar 12 dels 25 llançaments que va intentar des de la línia.

El Barça va arribar a perdre per nou punts de diferència en una primera meitat molt tova de l’equip blaugrana (27-19). Sense res en joc, Grimau va allargar la seva rotació, donant protagonisme a jugadors com Oriol Paulí, Joel Parra o James Nnaji. El conjunt català, que va tenir problemes per combatre els centímetres de Youssoupha Fall, va ser capaç de capgirar la situació i d’arribar al descans amb un avantatge de quatre punts (38-42).

Quan perdia per un punt de diferència, Jokubaitis va fallar el tir decisiu. Paris Lee va arrodonir el triomf local amb tres tirs lliures que van ser molt celebrats pels aficionats francesos, mancats de bones notícies.

stats