Bàsquet - Eurolliga

Primera meitat d'aspirant al títol (82-70)

El Barça aprofita l’impuls dels primers 20 minuts per superar l’Estrella Roja

Abrines, Kuric i Jasikevicius

BarcelonaEl Barça no està per romanços. L'equip blaugrana va aprofitar una primera meitat molt sòlida per superar l'Estrella Roja i sumar una nova victòria com a local (82-70). Dante Exum va ser el jugador decisiu del conjunt català en el tram decisiu del partit. El jugador australià va aportar punts i energia quan el rival buscava la remuntada.

"Estàvem jugant a un nivell de campió, però l'equip s'ha relaxat. Ens acostem als partits importants i juguem un bon bàsquet, però hem de saber tancar millor els partits", va analitzar Sarunas Jasikevicius. Sertaç Sanli, que té una lumbàlgia, va ser baixa. Nikola Mirotic va anotar 19 punts en tan sols 22:37 minuts. "Sabíem que ells no es rendirien. Nosaltres hem tingut bons moments contra un bon equip", va dir l'aler pivot montenegrí. Entre Nick Calathes i Rokas Jokubaitis, a més, van repartir 12 assistències.

Mirotic va dominar el joc durant uns primers vuit minuts de partit en què va anotar 13 dels 20 punts del Barça (20-15). Després d'un primer tram de partit igualat, l'Estrella Roja va començar a patir per seguir el ritme anotador del conjunt local. L'equip blaugrana va aprofitar un parcial de 20-2 per obrir una escletxa important en el marcador i allunyar-se del rival amb un avantatge de 21 punts (42-21). L'efectivitat culer des de la línia de 6,75 metres va ser decisiva durant una primera meitat en què l'espectacle el van posar les assistències de Rokas Jokubaitis i les esmaixades de Brandon Davies (47-32).

La diferència del Barça va créixer fins als 23 punts en un inici del tercer període brillant (57-34). Roland Smits, que durant molts moments va ocupar la posició de pivot, va enllaçar molts punts. Quan l'escenari era el pitjor, va aparèixer la millor versió d'un Estrella Roja que va aconseguir reduir la renda blaugrana (61-49). L'equip català es va relaxar i el rival va aprofitar les rotacions de Saras per arribar a l'últim quart amb opcions de victòria. Els punts de Nikola Ivanovic van impulsar la producció ofensiva d'un conjunt serbi que va arribar a situar-se a vuit punts de distància (67-59). L'aportació de Dante Exum va ser decisiva per evitar un disgust.

Alfred Julbe després del segon partit.

L'Spar Girona busca la 'final four'

L'Spar Girona juga aquest dissabte (18 h, Esport3 i Televisió de Girona) a la pista del Perfumerías Avenida de Salamanca el tercer partit dels quarts de final de l'Eurolliga femenina. Si aconsegueix la victòria, l'equip entrenat per Alfred Julbe es classificarà per primera vegada a la seva història per disputar la final four de la màxima competició europea.