Bàsquet - Eurolliga

Derrota del Barça en un Palau Blaugrana en silenci (80-104)

Els grups d'animació denuncien un atac a la seva llibertat d'expressió

James Nnaji

BadalonaTres dies abans de jugar el clàssic contra el Reial Madrid, un Barça amb els deures fets des de fa dies va perdre contra el Maccabi (80-104). Sarunas Jasikevicius va recuperar Rokas Jokubaitis per tancar la temporada regular en una nit marcada per l'encert anotador d'un rival amb més coses en joc. L'equip israelià va anotar 16 dels 27 triples que va intentar.

En un dia marcat pels atemptats a Tel Aviv, els Dracs 1991 i Sang Culé es van negar a presenciar el partit perquè consideren atacada la seva llibertat d'expressió. "No he acceptat les condicions imposades pels representants del club i pels Mossos entenent que coarten la llibertat d'expressió", va lamentar Toni Valle, portaveu dels Dracs 1991. "Cada cop que ve el Maccabi és el mateix, però avui han traspassat els límits tolerables en una democràcia", van explicar els representants de Sang Culé, que van denunciar que els van prohibir les banderes palestines i que algú va obrir sense permís els armaris del Palau Blaugrana on guarden les seves pancartes.

Àlex Abrines, que va anotar 17 punts amb 5/7 triples, va ser el millor jugador del Barça. A més, entre Nick Calathes i Dante Exum van repartir 16 de les 21 assistències del Barça. James Nnaji, que va col·locar tres taps i va oferir pinzellades del seu talent. La reacció de l'equip blaugrana va ser insuficient contra un rival que ha guanyat sis dels últims set partits disputats. "No és un bon partit per a nosaltres. Hem de competir més, no importa qui estigui jugant", va analitzar Jasikevicius, que va fer descansar Nico Laprovittola i Kyle Kuric.

El Maccabi va aprofitar la seva punteria des de la línia de tres punts per anotar 57 punts durant en els primers minuts. L'equip israelià va anotar 9 dels 12 triples que va intentar contra una defensa blaugrana sense el rigor d'altres dies. Tot i els punts des del perímetre d'Àlex Abrines, el conjunt català no va poder seguir el ritme anotador del rival (46-57).

El Barça va intentar la remuntada durant un tercer quart en què la diferència va baixar fins als cinc punts (60-65). Sense la continuïtat defensiva necessària, els esforços de l'equip català no van tenir recompensa contra un rival que durant l'últim període va tornar a ser molt superior al Palau Blaugrana. Els 104 punts anotats pel conjunt israelià resumeixen les facilitats que va donar la defensa culer.