Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 06/04/2022

Els Lakers canvien el glamur per la decrepitud

L'equip de Los Angeles es queda sense opcions de lluitar pel títol

2 min
AnNthony Davis

BarcelonaDel glamur a la decrepitud. Los Angeles Lakers s'han quedat sense opcions d'arribar als play-off després de ser derrotats pels Phoenix Suns (121-110) en un partit en què han tingut la baixa de LeBron James per una lesió de turmell. Després de la victòria dels San Antonio Spurs contra els Denver Nuggets (97-116), els Lakers necessitaven guanyar desesperadament aquest matx per conservar unes seves mínimes opcions de jugar el play-in. L'equip de Los Angeles, en canvi, ha sumat la seva setena derrota consecutiva per dir adeu matemàticament als play-off i tancar així una temporada catastròfica.

"Estem decebuts, però no hi ha hagut falta de compromís. Hem treballat molt, però estem eliminats i estem decebuts ara mateix", ha analitzat Frank Vogel, un entrenador que no ha aconseguit redreçar el rumb de l'equip. "Han passat moltes coses aquest any, però personalment no m'agrada apuntar amb el dit", ha opinat Russel Westbrook, un dels jugadors més criticats. "El nostre objectiu era guanyar el títol, però després vam tenir lesions i la situació va canviar. Vam perdre partits, però som tres grans jugadors i volíem trobar una manera de tirar endavant", ha explicat Anthony Davis, que ha utilitzat les lesions com a excusa d'una temporada lamentable.

LeBron, sol com un mussol

La campanya dels Lakers és una de les més decebedores de la història de la NBA. La bona temporada de LeBron James, que ha mantingut una mitjana de 30,3 punts, 8,2 rebots i 6,2 assistències, unes estadístiques a l'alçada dels millors jugadors de la història, no ha sigut suficient per apropar-se a les expectatives generades per una franquícia que aspirava a l'anell de campions. Les lesions, les decisions provinents dels despatxos i la pèrdua de la identitat han sigut algunes de les claus que expliquen la tragèdia.

Grans icones del passat, com Magic Johnson o James Worthy, han criticat el projecte. "Les lesions no poden ser l'excusa perquè Anthony Davis va estar fora l'any passat i vam arribar als play-off... La responsabilitat és gran i els Lakers no l'han assumit en tota la temporada. Ja sigui per les individualitats, ja sigui per la defensa, ja sigui jugant junts, el problema són les excuses. Això no ha funcionat, les peces no han encaixat", ha opinat Johnson. “És increïble pensar que aquest equip no serà ni tan sols al play-in quan estava suposadament construït per guanyar el campionat”, ha afegit Worthy.

stats