Bàsquet - Eurolliga

Reacció estèril d'un Barça que no rutlla lluny del Palau

Una primera part molt dolenta condemna l'equip blaugrana a la pista de l'Olímpia de Milà

Jabari Parker, en acció
  • EA7 Emporio Armani Milan: Napier (9), Hall (8), Shields (23), Melli (5), Poythress (10) -cinc inicial-; McGruder (11), Voigtmann (6), Flaccadori (2), Hines, Ricci i Lo. Entrenador: Ettore Messina.
  • Barça: Satoransky (6), Brizuela (2), Kalinic, (9), Parker (11), Vesely (28) -cinc inicial-;Da Silva, Laprovittola, Hernangómez (10), Jokubaitis (4) i Parra. Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  23-12 / 24-16 / 10-21 / 17-21
  • Àrbitres: Mehdi Difallah, Milan Nedovic i Josip Radojkovic.
  • Eliminats: Laprovittola i Brizuela.
  • Pavelló: Forum Mediolanum de Milà.

El Barça és un equip quan juga a casa i un de molt diferent quan ho fa lluny del Palau Blaugrana (74-70). L'EA7 Emporio Armani de Milà no va necessitar Nikola Mirotic per desdibuixar el conjunt català durant una primera meitat decisiva. Els percentatges d'encert des de la línia de tres punts es van convertir en una llosa per als visitants, que no van poder completar una bona remuntada durant la segona part.

"La reacció no ha sigut suficient. La nostra primera meitat ha sigut dolenta i els hem donat massa avantatge", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador va recuperar Nico Laprovittola i James Nnaji, però el millor va ser Jan Vesely. El pivot de 33 anys va sumar 28 punts.

Nico Laprovittola

La primera part del Barça va ser molt dolenta. Un Olímpia de Milà més dur i intens va construir-se una diferència de 20 punts contra un equip blaugrana que va patir per generar situacions d'avantatge en atacs estàtics (45-25). El conjunt visitant va utilitzar un bon tercer quart per recuperar sensacions i somniar amb la remuntada. Darío Brizuela, que va ser sancionat amb dues tècniques consecutives, va ser expulsat a tres minuts del final. La renda local va quedar reduïda a dos punts a sis segons del final.

"Hem jugat un partit amb dues cares. No hem tingut l'energia necessària per mantenir el nivell els 40 minuts, però al davant teníem un rival com el Barça", va opinar Ettore Messina, entrenador d'un Olímpia de Milà que tan sols va poder anotar 27 punts durant la segona meitat.