Bàsquet - Eurolliga

Un Barça bancarroter continua en caiguda lliure

Setena derrota de l'equip de Roger Grimau en els últims deu partits

2 min
Willy Hernangómez buscant una acció individual
  • AS Mònaco: Strazel (3), James (20), Blossomgame (11), Brown (4), Motiejunas (8) -cinc inicial-;Okobo (9), Diallo (19), Cornelie (5), Walker (6) i Hall (6). Entrenador: Sasa Obradovic.
  • Barça: Satoransky (2), Laprovittola (9), Kalinic (10), Da Silva, Vesely (6) -cinc inicial-, Parker (15), Parra (10), Nnaji (4), Jokubaitis (7), Brizuela (2), Hernangómez (4) i Paulí (2). Entrenador: Roger Grimau. 
  • Resultats parcials:  27-15 / 20-21 / 20-16 / 24-19
  • Àrbitres: Fernando Rocha, Luka Kardum i Adar Peer.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Salle Gaston Medecin de Mònaco.

No és un crisi puntual, és un sotrac greu. Cinc dies abans de rebre el Reial Madrid al Palau Blaugrana, el Barça va perdre de manera contundent a la pista de l'AS Mònaco (91-71). L'equip blaugrana acumula set derrotes en els últims deu partits i tanca el 2023 amb tots els dubtes del món. La imatge a la Salle Gaston Medecin va ser molt dolenta. Pel resultat, però més encara per la sensació d'abatiment general.

Roger Grimau continua tenint la baixa d'Àlex Abrines per culpa d'unes molèsties musculars al pubis. Un Barça desastrós va comptabilitzar més pilotes perdudes que assistències.

Com si disputés un partit de pretemporada i no s'estigués jugant la vida, el Barça va sortir a veure-les venir. La seva posada en escena va ser molt deficient i el Mònaco va aprofitar l'avinentesa per portar la iniciativa tant en el joc com en el marcador. Sasa Obradovic va encertar col·locant Matthew Strazel sobre Nico Laprovittola. Els primers minuts van ser molt dolorosos i l'equip blaugrana va encaixar 27 punts en tan sols deu minuts (27-15).

L'escenari no va canviar durant un segon període en què el conjunt local va arribar a tenir un avantatge de 16 punts (38-22). Grimau va intentar rescatar el seu equip amb constants canvis i diferents respostes defensives, com ara un plantejament zonal, però el Mònaco va seguir jugant amb molta comoditat (47-36).

Roger Grimau donant instruccions.

El Barça no va ser capaç de trobar solucions molt efectives al partit durant un tercer quart en què Grimau va ser sancionat amb una tècnica. Tot i això, l'equip blaugrana va reduir l'anotació del Mònaco. La irrupció d'Alpha Diallo va tornar a desanimar un conjunt blaugrana molt fràgil. No és que el conjunt català no ho intentés, sinó que la seva reacció mai va tenir la convicció necessària (67-52).

El partit es va allunyar definitivament dels interessos culers a cinc minuts del final, quan la diferència local va créixer fins als 29 punts (84-55). Tot i apartar Willy Hernangómez de la rotació, l'equip blaugrana no va aconseguir competir contra un Mònaco que va fer sang en un últim període indigne del conjunt català. Molts seguidors culers van apagar el televisor, incapaços de digerir el que estaven veient.

Pierre Oriola, Pau Ribas i Dani García.

El Nou Congost, feliç

El Baxi Manresa va superar el Joventut Badalona en el duel català de la Lliga Endesa (102-89). L'equip bagenc va utilitzar el tercer quart per decidir un partit que alimenta les seves opcions de disputar la Copa del Rei.

El Barça CBS, per la seva banda, juga aquest dissabte (17:30 h) el seu partit de la Lliga Femenina Endesa contra el Casademont Saragossa al Palau Blaugrana. Roberto Íñiguez es va estrenar a la banqueta de l'Spar Girona amb una victòria a la pista del Cadí La Seu (59-72).

stats