Bàsquet - Eurolliga

Himar Ojeda: “Aíto és un geni, però estem contents amb el canvi d’entrenador”

3 min
Himar Ojeda, director esportiu de l'Alba de Berlín

BarcelonaL’arquitecte de l’Alba de Berlín és Himar Ojeda, un canari que està liderant un dels projectes més engrescadors d’Europa. Sense el pressupost d’altres equips, el director esportiu ha consolidat una proposta molt interessant que centra el seu potencial en l’evolució dels jugadors joves.

Amb quines sensacions arriben a l’inici de l’Eurolliga?

— Una mica irregulars. La pretemporada ha sigut molt complicada perquè hem tingut molts jugadors lesionats en la mateixa posició, la de pivot. Això no ens ha deixat tenir una preparació normal i anem una mica endarrerits.

Li agrada com ha quedat l’equip?

— Sí, ens hem vist obligats a reforçar-nos i ho hem fet el millor que hem pogut. Hem apostat per gent que em convenç i m’agrada. Perdem una mica de veterania i això ens farà pagar un preu, però apostar per la gent jove ens agrada.

Només tenen un jugador que passa dels 30 anys.

— Sí, és un tipus d’aposta que ens agrada i que ens ajuda a créixer però que alhora necessita temps. La presència d’Aíto multiplicava les opcions de fitxar jugadors joves, però la nostra filosofia ha collat i el club té molt clar que ha de ser la base del projecte. Tenim una línia de joc i una dinàmica de treball molt ben definida.

Israel González no és un entrenador gaire conegut per al gran públic. Com ha viscut el canvi a la banqueta?

— Ens hauria agradat que Aíto hagués seguit més temps amb nosaltres, perquè és un geni, però estem contents amb el canvi d’entrenador. L’Israel ens permet reforçar la filosofia d’apostar per jugadors joves perquè vagin adquirint responsabilitats. Porta molts anys com a ajudant i està preparat per ser primer entrenador. És un tècnic amb molta capacitat que ens permetrà seguir amb l’estil de joc i l’estructura esportiva dels últims anys.

Aíto parla d’un any sabàtic. Què farà després?

— Nosaltres vam aconseguir que estigués amb nosaltres un cicle de quatre anys, quan ell últimament estava fent períodes de dos anys, però la temporada passada va ser molt dura, amb un calendari molt comprimit i moltes setmanes amb tres partits. L’energia amb la qual s’agafa cada entrenament és increïble i volia descansar. Espero que quan decideixi què vol fer la pròxima temporada nosaltres tinguem un conflicte.

Què li sembla el Barça?

— El Barça és un equip que cada vegada té més el segell del que Sarunas Jasikevicius vol construir. Està modelant la plantilla a la seva mesura, amb peces de les quals està convençut i això li permetrà estar molt còmode. És un projecte sòlid.

Al blaugrana Kyle Kuric vostè el coneix molt bé.

— Sí, el vaig portar a Europa quan era un rookie. Era un jugador al qual havia seguit molt en la seva època universitària i em vaig jugar una plaça de nord-americà amb ell. Ha fet una gran carrera. És un tipus extraordinari i un tirador de màxima fiabilitat.

L’Alba de Berlín, primer rival al Palau

El Barça obre aquest divendres (21 h, DAZN) l’Eurolliga jugant al Palau Blaugrana contra l’Alba de Berlín. “Tenim la fortuna que el Barça té molta història en aquesta competició, la més prestigiosa d’Europa, la que tothom veu. Estem il·lusionats”, va analitzar Sarunas Jasikevicius, entrenador de l’equip blaugrana. L’última actualització dels protocols sanitaris permetrà comptar amb el suport de fins a 3.500 aficionats al pavelló del conjunt culer.

stats