Bàsquet - Eurolliga

El Barça de bàsquet rescata l'estat d'ànim culer (75-73)

Saras troba la fórmula per apagar un Madrid que va tenir un tir per guanyar

3 min
Tomás Satoransky i Sergio Rodríguez
  • Barça: Satoransky (12), Laprovittola (8), Kalinic (7), Tobey (8), Sanli (14) -cincinicial-; Da Silva (2), Vesely (13), Abrines (1), Higgins (2), Jokubaitis (8) i Nnaji. Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Reial Madrid: Rodríguez, Hezonja (9), Deck (21), Yabusele (7), Cornelie (12) -cinc inicial-; Causeur (5), Abalde, Poirier (2), Tavares (6), Llull (6) i Musa (5). Entrenador: Chus Mateo.
  • Resultats parcials: 24-15 / 16-15 / 23-22 / 12-21
  • Àrbitres: Borys Ryzhyk, Olegs Latisevs i Milan Nedovic .
  • Eliminats: Edy Tavares.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 7.511 espectadors.

Després de la desfeta contra l'Inter de Milà, el Barça de bàsquet va rescatar l'estat d'ànim culer amb una victòria de prestigi contra el Reial Madrid (75-73). El clàssic més matiner de l'Eurolliga va servir per curar les ferides d'un entorn blaugrana necessitat de bones notícies esportives. Tot i que va arribar a tenir un avantatge de 18 punts, el conjunt local no va poder celebrar el triomf fins a l'últim segon, quan Sergi Llull va fallar un triple.

Tomás Satoransky va ser el gran protagonista del triomf local. El base va sumar 12 punts, 6 rebots i 5 assistències. "Teníem controlat el partit, però hem comès errades i ells han tingut la pilota per guanyar el partit", va dir el base txec, que va ser determinant en el joc i va assegurar el triomf amb un rebot final.

"Hem fet un gran bàsquet, però en aquest nivell si no mates el partit pots tenir problemes. La victòria no és important, però avui ens hem convertit en un equip millor", va analitzar Sarunas Jasikevicius. Mentre analitza el mercat, l'entrenador va tenir les baixes de Nikola Mirotic, Kyle Kuric i Sergi Martínez, que va ser operat. L'entrenador lituà va reduir les rotacions i va allargar el minutatge d'alguns jugadors clau per intentar buscar més continuïtat que en els enfrontaments precedents.

Chus Mateo va recuperar Alberto Abalde, però no va poder comptar amb Carlos Alocén, Ádám Hanga, Nigel Williams-Goss ni Anthony Randolph. El gran morbo del partit va ser veure Mario Hezonja –que quan era petit tenia l’escut del Barça al seu compte de Facebook, mirava els partits de bàsquet, futbol, handbol i hoquei patins del club blaugrana i sempre escollia el conjunt culer per jugar a la PlayStation– vestit amb la samarreta del Reial Madrid. El jugador va anotar 9 punts.

Mario Hezonja

El clàssic va començar amb una bona lectura de Saras, que va treure petroli de la superioritat física de Tomás Satoransky al pal baix. Ni Sergio Rodríguez ni Sergi Llull van poder defensar el base txec, que va anotar set punts i va repartir dues assistències en un inici blaugrana per emmarcar (16-6). La consistència de Nikola Kalinic i Mike Tobey va servir per apuntalar el joc d'un Barça que va dominar el primer quart (24-15).

La reacció blanca va arribar durant un segon període en què Chus Mateo va afegir centímetres al joc interior del Madrid. La segona unitat del Barça no va tenir la mateixa producció ofensiva, James Nnaji es va lesionar i el partit es va igualar (30-27). Quan el vigent campió de Lliga i Supercopa semblava tenir la situació controlada, va tornar a aparèixer la millor versió d'un conjunt local que es va apuntar un parcial de 10-0 per aconseguir una diferència de 13 punts (40-27).

El Barça va recuperar una versió molt anotadora durant un tercer quart en què la diferència local va créixer fins als 18 punts (61-43). El Madrid va aprofitar els últims dos minuts de període per apuntar-se un parcial de 0-9 (61-52). La reacció visitant va seguir creixent durant un últim quart en què Gaby Deck i Petr Cornelie van guanyar protagonisme. Les errades de l'equip blaugrana van alimentar la reacció del conjunt blanc, que es va situar a dos punts de distància.

Una pilota perduda entre Satoransky i Laprovittola va permetre al Madrid tenir l'última pilota del partit, però Sergi Llull va fallar un triple i la victòria es va quedar al Palau Blaugrana. "No hem tingut un bon dia, però hem lluitat amb cor fins al final i hem tingut l'últim llançament per guanyar", va analitzar Chus Mateo.

Dissabte, a Manresa

El Barça torna a competir dissabte, quan visitarà el Nou Congost per jugar contra el Baxi Manresa. L'equip bagenc va superar dimarts clarament el VEF Riga letó a la Champions League Basketball.

stats