Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 31/05/2021

Jasikevicius i Gasol es queden sense poder fer història

i
Àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol durant la final

Enviat especial a ColòniaHi ha entrenadors bons i jugadors que marquen diferències, però hi ha pocs professionals que tinguin èxit tant a les banquetes com al parquet. Sarunas Jasikevicius es va quedar ahir a un pas de convertir-se en el quart campió que aixeca una Eurolliga com a jugador i com a entrenador. Lolo Sainz, Svetislav Pesic i Armenak Alachachian són els únics precedents d’una gesta que haurà d’esperar. El lituà ha aconseguit que l’equip blaugrana disputi les quatre finals dels tornejos que fins ara s’han celebrat aquesta temporada: Lliga Catalana, Supercopa, Copa del Rei i Eurolliga. Dels quatre, n’ha guanyat dos. A més, demà comença la disputa dels play-off de la Lliga Endesa contra el Joventut de Badalona. Les eliminatòries de quarts de final, semifinals i final es disputaran al millor de tres partits.

Gasol, sense Eurolliga

Pau Gasol volia tenir una carrera capicua. Després de començar amb èxit al Barça, el jugador de Sant Boi de Llobregat aspirava a tancar el cercle arrodonint el seu palmarès amb el títol que li faltava, el de l’Eurolliga. El pivot no va poder superar els registres de Dino Meneghin i Bob McAdooper i convertir-se en el jugador més veterà que guanyava el títol.

L’Eurolliga celebra la presència del català. “Encara és massa aviat per analitzar l’impacte econòmic que ha tingut el retorn de Pau Gasol a la competició, però és una bona notícia que un jugador com ell torni de la NBA. Ha tingut una carrera excepcional i tothom està molt content de veure’l competir aquí. De moment encara no sabem si jugarà la pròxima temporada, així que ens limitem a disfrutar de la seva presència”, va dir Jordi Bertomeu, CEO de l’Eurolliga. 

La participació de Pau Gasol, que ahir va disputar 13 minuts al Lanxess Arena, no va ser decisiva contra un Anadolu Efes que es va acabar enduent el títol a Colònia. El següent repte del dues vegades campió de la NBA seran els Jocs Olímpics de Tòquio, l’esdeveniment esportiu que ha impulsat la seva recuperació després d’una lesió que l’ha tingut dos anys apartat de les pistes de bàsquet.

stats