Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 24/05/2021

Jasikevicius: "Els grans objectius s’aconsegueixen amb treball diari"

L'entrenador del Barça posa l'accent en la preparació per tenir èxit

i
Àlex Gozalbo
3 min
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça

BarcelonaAbans de viatjar a Colònia, el Barça ha analitzat la final four de l’Eurolliga. “Veig l’equip il·lusionat i amb ganes. Hem pogut descansar i entrenar durament. Els nois s’han esforçat molt i hem jugat dos partits bons. Espero que encara siguem capaços d’apujar més el nivell per estar preparats per a la final four”, ha dit Sarunas Jasikevicius, entrenador de l’equip blaugrana.

“Cada any és una història diferent. El que passa en edicions anteriors no importa. Qualsevol equip de la final four pot guanyar el títol. Els quatre equips són de primer nivell. El Milà té l’entrenador més experimentat i molts jugadors amb experiència. Divendres ens espera un esprint de 40 minuts. És un equip que té dos bases que saben conduir l’equip i agafar protagonisme. A més, té un gran protagonisme exterior. Els jugadors interiors entenen perfectament el seu rol. És un equip que està preparat per quedar-se entre els grans d’Europa els pròxims anys”, ha assegurat el tècnic lituà. Jasikevicius ha reconegut que el conjunt català hi arriba en un bon moment. “Cada guerra és important per a nosaltres. Tant si perdem com si guanyem, sempre intentem aprendre. Durant la sèrie contra el Zenit vam aprendre'n molt. Eliminatòries així et permeten millorar. L’equip va passar per una eliminatòria de play-off molt difícil i va saber patir. Crec que la dinàmica és millor ara que abans de l’eliminatòria contra el Zenit, però això no significa res. En una final four tot és important. L’aspecte psicològic, tenir gana, jugar amb ambició, els aspectes tàctics, el nivell físic... No hi ha un aspecte més important que un altre i els detalls són molt importants”, ha dit l’entrenador.

Nikola Mirotic.

“El més important és el pròxim entrenament. Sempre intento repetir el mateix. A la nostra professió tot canvia molt ràpid i jo no sé fer les coses d’una altra manera. Els grans objectius s’aconsegueixen amb treball diari”, ha recordat Saras. L’exjugador ha destacat l’evolució de Leandro Bolmaro: “A la segona part de la temporada apareixen els nois que han treballat molt. Bolmaro ha sigut un dels millors pel que fa a esforç. És un exemple per a la resta i ara està tenint més regularitat”, ha resumit.

Mirotic: “Estic preparat”

Bona part de les opcions del Barça passen per recuperar la millor versió de Nikola Mirotic. “Em trobo bé, amb ganes que arribi el moment. Hem treballat molt bé durant tota la temporada. Personalment, l’eliminatòria contra el Zenit no va ser la meva millor actuació, però vaig trobar la manera d’ajudar l’equip amb defensa i rebot. Un jugador sol no pot guanyar res. Aquesta final four significa molt per a mi i sé que estic preparat per competir al màxim nivell”, ha dit l’aler pivot montenegrí. L’estrella del Barça té posada la fase final de Colònia en el seu calendari des de fa molt de temps. “Aixecar l’Eurolliga amb el Barça seria un somni, però és un objectiu que encara està lluny. Tenim una gran oportunitat perquè estem a dos partits de ser campions. Volem somiar, però hem de ser humils”, ha reconegut.

Un altre dels capitans del Barça, Pierre Oriola, ha demanat no titllar el Barça de favorit. “Som els quatre millors equips d’Europa i ara toca demostrar-ho sobre el parquet. Com a català i culer, representar aquesta samarreta és un orgull i una satisfacció. És una responsabilitat molt gran. És la setmana més important des que soc en aquest club, és la que més esperava perquè portem molts anys sense disputar una final four. Si fem les coses com cal tindrem molts possibilitats de guanyar. L’obligació de guanyar hi és sempre, en aquest club, però això és un esport i el rival també juga”, ha conclòs.

Pierre Oriola, capità del Barça.

Ádam Hanga també creu que el Barça arriba en un bon moment a Colònia. “Afrontem aquesta setmana amb molta il·lusió. Hem treballat molt per arribar fins aquí i estem preparats per a una setmana tan important com aquesta. L’equip té ganes de competir. Els equips ens coneixem molt. Poden passar moltes coses, però nosaltres pensem que podem guanyar i seguir somiant”, ha dit.

stats