Bàsquet
Esports Bàsquet 30/12/2012

Joan Carles Navarro es cruspeix la millor versió del Reial Madrid (96-89)

El capità del Barça Regal destrossa l'etern rival amb una actuació que passarà a la història

Joan Carles Navarro i Dontaye Draper durant el Barça Regal - Reial Madrid

BarcelonaLa millor versió del Reial Madrid, un equip que encara no havia perdut cap partit aquesta temporada, ha sortit derrotada del Palau (96-89), on Joan Carles Navarro s'ha reinventat per cruspir-se l'etern rival i recuperar l'autoestima d'una afició necessitada de triomfs. El capità, que ha anotat 33 punts, ha aixecat la veu per recordar que el vigent campió continua vestint de blaugrana.

Conscient de la inferioritat del seu equip, Xavi Pascual ha començat el partit arriscant. L'entrenador ha repetit les rotacions que divendres va realitzar contra el Fenerbahçe Ulker i ha recuperat les tres defenses que va proposar durant l'última final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid: una individual, una zona i una mixta. Tot i l'esforç del tècnic per conduir el partit cap al terreny tàctic, Joan Carles Navarro i Rudy Fernández han trigat poc a apoderar-se del control del partit. El primer ha anotat 10 punts al primer quart. El segon, 12, amb 3 triples. Un escàndol, una delícia.

Superada la sorpresa inicial, el Madrid ha aprofitat la superioritat de la seva segona unitat per recuperar un desavantatge de sis punts i aconseguir el control del partit durant gran part del segon període. El Barça Regal, que no ha renunciat a córrer, ha reaccionat, ha obtingut un gran rendiment dels bloquejos centrals i ha arribat al descans amb el resultat de 45-44.

El Barça Regal, que aquest diumenge es jugava moltes més coses que el seu rival, ha demostrat caràcter a l'inici del tercer període, quan ha tornat a aconseguir una renda de sis punts. Víctor Sada i Pete Mickeal, que com sempre en els partits grans han multiplicat el seu protagonisme habitual, han encomanat el seu esperit a la resta de companys. La millor versió de Joan Carles Navarro ha fet la resta i l'equip blaugrana ha aconseguit una diferència de 15 punts (81-66) a vuit minuts del final.

El Reial Madrid ha intentat la remuntada en un últim període en què ha recuperat la seva habitual eficàcia anotadora, però el Barça Regal ha sabut mantenir la concentració per apuntar-se una victòria clau en la seva lluita per classificar-se per disputar la Copa del Rei.