BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 25/10/2019

“Atents al mercat però sense embogir”

El Joventut estudia la incorporació d’un pivot per reforçar el joc interior

i
àlex Gozalbo
3 min
Simon Birgander, pivot suec del Joventut, utilitzant una bicicleta estàtitica al Palau Olímpic.

BadalonaDesprés de perdre a la pista de l’Unics Kazan, Carles Duran va insistir en la necessitat que té el Joventut de Badalona de fitxar un pivot. “No podem seguir amb Alen Omic sol en el joc interior. Vaig demanar un fitxatge al club fa dies. Si no pot ser el que volem, que vingui el millor que es pugui”, va dir el tècnic vilassarenc, que seguirà sense poder comptar amb Simon Birgander durant alguns partits. “Jugar amb dos quatres et pot donar alguns aspectes positius durant períodes curts, però no pots plantejar-te fer-ho durant tot el partit perquè et queda un equip molt petit i el rival et penalitza. Nosaltres teníem plantejat l’equip amb Birgander i no l’hem tingut bé en cap moment. La intervenció quirúrgica que li han fet no és dramàtica, però ja anem acumulant molts partits amb una carència. Estem atents al mercat, a les oportunitats que puguin sortir, però sense embogir. No hem de fitxar un jugador per al pròxim partit, sinó un que ens serveixi. Jordi Martí i Carles Duran són conscients de la situació, però l’equip canviarà en els pròxims dies amb el retorn de Shawn Dawson. No tornarà al 100%, però ha fet una recuperació molt completa i està a un bon nivell físic”, analitza Juanan Morales, president del club verd-i-negre.

La Penya porta dies sacsejant el mercat per buscar una solució, ja que la sobreparticipació d’Omic durant els partits tampoc ajuda i l’adaptació de Kerem Kanter està costant més del que es pensava. A més, Luke Harangody no passa pel seu millor moment físic. “Hi ha molts condicionants, ja que dimecres tampoc va jugar Kanter pels problemes amb el seu passaport. La sort no ens està acompanyant”, diu Morales, que ha estudiat repescar Marko Todorovic o demanar la cessió d’Artem Pustovyi. “No està jugant al Barça i seria un jugador que a nosaltres ens ajudaria”, confessa el president, que dijous va participar a La tertúlia de Televisió de Badalona. Morales, però, surt en defensa de la plantilla verd-i-negra. “No veig un problema de falta d’actitud o d’intensitat. Veig més una manca d’ofici i intel·ligència basquetbolística, i això es pot treballar”, opina.

Alen Omic

El Joventut de Badalona busca, a més, estratègies per augmentar l’assistència al Palau Olímpic. La Penya ha posat en marxa unes entrades que permeten veure el partit des del costat de la banqueta de l’equip verd-i-negre. “Hem de treballar perquè vingui més gent al Palau Olímpic, però el nostre perfil de públic és molt familiar i l’horari intersetmanal no ens ajuda. La gent que ha vingut s’ho ha passat bé. Si volem construir un projecte sòlid, hem d’aspirar a jugar a Europa de manera regular”, recorda Morales.

De Kazan a Las Palmas

La Penya visita aquest dissabte (18 hores, Movistar) l’Herbalife Gran Canària. “No ha sigut una setmana perfecta per a nosaltres, amb dos viatges molt llargs i partits contra dos equips amb molta experiència, però tenim l’objectiu de guanyar el primer partit fora de casa”, explica Duran. El tècnic verd-i-negre té clar quina ha de ser la recepta del seu conjunt per intentar sumar la segona victòria a la Lliga Endesa. “Intentarem jugar el nostre millor partit, sabent que físicament haurem d’estar preparats per jugar davant d’un equip molt experimentat i que haurà pogut preparar bé l’enfrontament. Dimecres, durant el segon quart, vam perdre massa pilotes i vam concedir cistelles fàcils. Això és el que hem de millorar a domicili, començant per ser més sòlids en defensa”, analitza el català, que encara no podrà comptar ni amb Birgander ni amb Dawson. “El rival és un equip construït amb molt bons jugadors. No és fàcil per a un entrenador fer un equip amb 10 o 11 cares noves, així que encara hem de veure la seva millor versió”, argumenta. “Venim d’un viatge molt dur i ara hem d’anar a Gran Canària, però això és el que té jugar competició europea i hem d’estar preparats per a aquests reptes”, adverteix Joel Parra.

stats