BÀSQUET - NBA
Esports Bàsquet 19/02/2018

LeBron es corona en un duel de gran serietat i intensitat

L'equip de LeBron James guanya el de Stephen Curry (148-145) en el Partit de les Estrelles

LeBron James celebra el triomf del seu equip a l'All Star de la NBA

Los AngelesLeBron James s'ha coronat com el millor jugador de la 67a edició del Partit de les Estrelles de la NBA i ha portat el seu equip a la victòria per 148-145 davant el conjunt de Stephen Curry en un duel de més serietat i intensitat que els que s'havien celebrat en passades edicions.

James, que ha aconseguit el tercer premi MVP de la seva carrera en el Partit de les Estrelles, ha acabat amb 29 punts, 10 rebots i 8 assistències en 31 minuts. El seu company Kevin Durant ha anotat 19 punts. En l'equip rival el més destacat ha sigut Damian Lillard, amb 21 punts en 21 minuts, i DeMar DeRozan hi ha afegit uns altres 21 punts.

Els jugadors s'han pres la cita amb més seriositat que en el passat i, sobretot, amb una millor actitud, i això ho ha notat el públic de Los Angeles, ciutat que per primera vegada des del 1996 no ha comptat amb cap jugador de les seves franquícies (Lakers i Clippers) en aquesta trobada.

Ha sigut una nit de picades d'ullet, com la bona sintonia mostrada per excompanys com Durant i Russell Westbrook o el mateix James amb Kyrie Irving. Menció a part ha merescut Anthony Davis, que ha sortit a pista amb l'uniforme de DeMarcus Cousins, el seu company lesionat per a tota la temporada.

Els espectadors han trigat a entrar en calor tot i el bon inici, marcat per la personalitat de Joel Embiid i Karl-Anthony Towns, que han sortint des de la banqueta amb energia.

El seu impacte s'ha fet notar immediatament i han donat un avantatge d'11 punts als seus després del primer quart (31-42). L'equip de LeBron ha pressionat més en el segon quart i, amb millors percentatges de tir, s'ha col·locat al davant (53-52) amb un gran 'alley-oop' del mateix James a passada de Westbrook.

Hi ha hagut parcials importants al llarg del període (58-70) a causa de l'esforç defensiu d'homes com Giannis Antetokounmpo i Embiid -esplèndid el tap al base dels Thunder-, però s'ha arribat al descans amb gran igualtat en el marcador (76-78) i una sensació d'esforç sobre el parquet, com el que ha mostrat Klay Thompson amb els seus 5 triples.

Tant ha sigut així que en la primera part ja s'havien llançat més tirs lliures que en els partits de les últimes dues edicions. L'única nota discordant ha sigut l'absència de Jimmy Butler, que no ha disputat un sol minut durant el xoc tot i que la Lliga havia informat que no patia cap lesió.

Més entusiasmats semblaven estar les llegendes de la NBA Shaquille O'Neal, Elgin Baylor, Julius Erving, Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West, Magic Johnson i Bill Russell, que han rebut una càlida ovació per part de públic després de ser presentats des del centre de la pista.

Així, entre jugades vistoses i un recital de triples a càrrec de Curry i Bradley Beal, l'equip de l'estrella dels Warriors ha aconseguit un lleuger avantatge a falta d'un quart (109-112) i deixava en safata de plata un final dels que agraden en un partit com aquest.

Lillard ha amenaçat de dinamitar el partit abans d'hora des del perímetre (120-133). Com era d'esperar, James i el seu exsoci Irving han donat la cara, han liderat els seus i assenyalaven el camí cap a un epíleg explosiu (139-140) a falta de dos minuts.

James ha empatat el duel amb un triple (144-144) i cada possessió ha passat a tenir lluites descomunals. Al final, un triple de James Harden no ha entrat i Westbrook al contraatac no ha perdonat.