LLIGA CATALANA
Esports Bàsquet 25/09/2012

El Fiatc Joventut jugarà la sisena final consecutiva de la Lliga Catalana (88-80)

Els de Salva Madonado remunten en el tercer quart a l'Assignia Manresa i disputaran la sisena final de la Lliga Catalana consecutiva, la cinquena contra el Barça

D.r. Jover
1 min
La semifinal entre la Penya i el Bàsquet Manresa

BadalonaEl Fiatc Joventut ha superat l'Assignia Manresa per 88-80 en la segona semifinal de la Lliga Catalana ACB i aquest dimecres disputarà la final contra el Barça Regal, que ha superat el Força Lleida.

La Penya disputarà per sisena temporada consecutiva la final i la cinquena contra el Barça. El darrer cop que els verd-i-negres van guanyar aquesta competició va ser el 2007 contra l'extint Akasvayu Girona (84-66).

El homes de Salva Maldonado, que han canviat gairebé tot l'equip i tan sols mantenen tres jugadors de l'any passat, encara s'estan adaptant a un nou estil de joc més dinàmic, més ràpid i on els contraatacs seran un aspecte clau amb jugadors com Quezada i Gaffney.

Qui també ha canviat mitja plantilla és l'Assignia Manresa. Els del Bages han mantingut jugadors clau com Javi Rodríguez i Josh Asselin, però compten amb una plantilla molt jove i encara per formar. El repte que té Jaume Ponsarnau aquesta nova temporada és apassionant tot i tenir menys potencial.

Aquest dimarts, a l'Olímpic, tots dos equips han ofert un bonic espectacle als aficionats que s'han aplegat a Badalona. L'Assignia, que ha anat de més a menys, ha ofert mostres del seu repertori interior amb Asselin i Arteaga. Però a la segona meitat la Penya ha tret el geni i amb un parcial de 26-10 entre el tercer i l'últim quart ha capgirat el partit (del 43-51 al 69-61).

Des d'aleshores els locals no han donat símptomes de debilitat i Ehambe, amb 11 punts gairebé consecutius, ha estat l'home determinant perquè el Joventut assegurés el triomf final per 88-80.

stats